Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 5:15:21 πμ
etpa

Σχόλια

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 19:46

Αντιγράφουν κατά λέξη, ακόμη και τα λάθη μας!

Συντάκτης:

« …Η πρόεδρος του τμήματος, Βενετία Κουτσού, οι φοιτητές, οι καθηγητές και ο φωτογράφος, έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους και την δική τους δημιουργική ματιά γιά τις γυναίκες της Επανάστασης, γιά την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, την κυρά – Φροσύνη, τις Ματωμένες Γυναίκες, τις Γυναίκες από Χώμα κλπ … »!

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 19:47

Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο ρατσισμός και το εθνικόν

Συντάκτης:

Ο φίλος Χρήστος Σπίγκος έπεμψε γραφήν υπομνηματικήν και επετειακήν.
Διαβάστε και αναλογιστείτε πόσο ...μπροστά πήγαμε από τότε.

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 19:45

Τι θυμηθήκαμε πάλι….

Συντάκτης:

Στην ΠΡΩΙΝΗ του Σαββάτου 6 Μαρτίου και στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ της Τετάρτης 10 Μαρτίου καταγράψαμε σε πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών μεταφορών εμπορευμάτων, το μείζον πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση στους Ευζώνους με την εγκατάσταση συνεργείου ελέγχου covid στους διερχόμενους τα σύνορα.

Η 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε το Πολιτικό Σύνταγμα του Ρήγα του Βελεστινλή, και συγκεκριμένα το άρθρο 1 «Περί της Δημοκρατίας».
«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι μία, μ' όλον οπού συμπεριλαμβάνει εις τον κόλπον της διάφορα γένη και θρησκείας. Δεν θεωρεί τας διαφοράς των λατρειών με εχθρικό μάτι. Είναι αδιαίρετος, μ' όλον οπού ποταμοί και πελάγη διαχωρίζουν ταις επαρχίαις της, αι οποίαι όλαι είναι ένα συνεσφιγμένον αδιάλυτον σώμα».
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 21:21

Τρέξτε βρεεε

Συντάκτης:

Προς γνώσιν…Από τον Μάιο του 2011 υποτίθεται ότι κατασκευάζεται ο δρόμος Νέας Σάντας Ασσήρου. Ένας δρόμος που έχει πλέον 10 χρόνια ιστορίας και δυο ΕΣΠΑ στην πλάτη του. Ερημιά επικρατεί σε όλη τη διαδρομή του. Πλήρης εγκατάλειψη, οπότε…

Στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης μαζί με τον υφυπουργό και ημέτερο βουλευτή Γιώργο Γεωργαντά. Προφανώς για θέματα της Παιονίας για τα οποία ενημερώσαμε.

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 19:44

Επανήλθαν για ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Στην προτελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο δήμαρχος, Δημήτρης Κυριακίδης, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλκίς, Βασίλης Καραμπίδης, είχαν απαντήσει στα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή της η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Λένα Αναστασιάδου.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 22:36

Απλή, άδολη και ανόθευτη βλακεία

Συντάκτης:

Αυτό πια με τους Ευζώνους, μας ξεπερνάει. Να βουλιάζει η οικονομία λόγω της πανδημίας και των κλειστών καταστημάτων, και όταν επιβάλλονται μέτρα ελέγχου (από κορονοϊό) των οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων να μην έχουν φροντίσει να υπάρχουν επαρκή συνεργεία στα σύνορα.

Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 22:43

Για το νέο Μητροπολίτη Κιλκίς

Συντάκτης:

Όσοι αδημονούν για το πρόσωπο του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου (και Αγίου Αθανασίου, ειρήσθω εν παρόδω) να κάνουν υπομονή. Μάλλον θα περάσουν μήνες για να εκλέξει η Ιερά Σύνοδος τον νέο Ποιμενάρχη μας.
Επί του παρόντος και μέχρι τότε τοποτηρητής Μητροπολίτης είναι ο Γουμενίσσης Δημήτριος.

Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 11:34

Ο «κύριος Κουφοντίνας»

Συντάκτης:

Εκμεταλλευόμενος την ευγένεια του εκδότη, να δημοσιεύει σχόλιά μου, θα ήθελα να θέσω στην κρίση όλων των αναγνωστών, και όχι μόνο, την απλοϊκή μου σκέψη πάνω στο θέμα Κουφοντίνας, όχι το βασικό της απεργίας πείνας που κάνει, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ούτε στο πλήθος ανερμάτιστων νεαρών που δημιουργούν θλιβερά επεισόδια, αυτά μπορεί ο κάθε ένας να το κρίνει ανάλογα με την προσωπικότητά του.