espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 12:55:18 μμ

Σχόλια

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Ο Τσιτουρίδης κάνει …αντάρτικο!

Συντάκτης:

Ο Πολιτικός Όμιλος Πολιτεία 2021 (δηλαδή ο Σάββας Τσιτουρίδης) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 «Όταν για μια προκαταρκτική εξέταση της προόδου εκτέλεσης του Μνημονίου πηγαίνουν στο Παρίσι υπουργοί, πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και θεσμικά αναρμόδια κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ(!) για να «εξεταστούν» από υπαλλήλους διεθνών οργανισμών, τότε η θέση και η αξιοπιστία της χώρας δεν ενισχύονται. Ούτε η «κανονική» εξέταση αποτρέπεται. Θα γίνει κανονικά στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
Μέχρι τότε, οι έλληνες καλούνται να πληρώσουν επιπλέον τη δαπάνη του παριζιάνικου τριημέρου».
Τώρα, το γιατί ο Σάββας επιλέγει να μη μιλήσει ο ίδιος και βάζει την «Πολιτεία 2021» να το κάνει, είναι δικό του θέμα.
*
Ζητήσαμε από έμπειρο κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στο Κιλκίς να σχολιάσει την ανακοίνωση:
«Για κάθε πολιτικό έχει ενδιαφέρον να απαντά στο ερώτημα: Τι έδωσες στο κόμμα και τι πήρες από αυτό.
Δεν μιλάω για τον τόπο, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα.
Πάντως, ειδικά για τον Σάββα, οφείλει να μας εξηγήσει το πώς γίνεται ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες νάναι απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε. Ο ειδικός του σύμβουλος είναι γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό, ο αστυνομικός του ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Π. Τονικίδη και ο υπεύθυνος επί του Τύπου θάναι υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ας μας απαντήσει σ’ αυτά και μετά μιλάμε και για το «παριζιάνικο τριήμερο».

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Ελεγχος ΣΔΟΕ σε επαγγελματίες λόγω ιστοσελίδας-blog

Συντάκτης:

Στην Ελλάδα ζούμε, όλα μπορούν να συμβούν. Επαγγελματίας που διαφημίστηκε σε ιστοσελίδα-blog έκανε το λάθος, όταν πλήρωσε την καταχώρησή του, να ζητήσει τιμολόγιο από τον ιδιοκτήτη-«επιχειρηματία» της ιστοσελίδας. Τότε ανακάλυψε πως τιμολόγιο δεν μπορεί να πάρει, γιατί απλούστατα ο «επιχειρηματίας» δεν έχει επιχείρηση και άρα δεν μπορεί να εκδώσει τιμολόγιο.
Πως εισπράττει; Ε, καλά τώρα!
Ο επαγγελματίας όμως που διαφημίστηκε, πήρε ανάποδες και κατήγγειλε το γεγονός στο ΣΔΟΕ. Από τότε άρχισε και η οδύσσεια των άλλων επαγγελματιών που είχαν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα-blog, αφού το ΣΔΟΕ τους ζητά τιμολόγιο από την ανάρτηση της διαφήμισής τους. Το επιχείρημα όλων είναι πως η ανάρτηση είναι δωρεάν, αλλά το ΣΔΟΕ δεν πείθεται και δεν του αρκεί αυτό. Τρέχουν και δεν φθάνουν οι άνθρωποι, αλλά εδώ ισχύει απόλυτα το «ας πρόσεχαν»!
Ξέρετε πόσα χάνει το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή όλοι εμείς, από το παράνομο αλισβερίσι που γίνεται στο διαδίκτυο με τις ιστοσελίδες-blogs; Μιλάμε για τεράστια ποσά και η ευθύνη είναι όλων μας, και των πολιτών και των ελεγκτικών αρχών.
Θα μου πείτε, εδώ γίνονταν χαμός με παράνομες διαφημίσεις στις Αυτοδιοικητικές – Περιφερειακές εκλογές σε ιστοσελίδες-blogs που δεν έχουν καν τιμολόγιο, δεν ανήκουν σε κάποια επιχείρηση, κι όμως οι πολιτικοί μας παράγοντες, αυτοί που θέλουν να διοικούν τον τόπο, μοίραζαν χρήματα σε τέτοιους «επιχειρηματίες». Το γεγονός καταγγέλθηκε επίσημα και κεντρικά στην κυβέρνηση, αλλά ποιος να ελέγξει ποιον σ’ αυτήν τη χώρα!

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Υπό την αιγίδα του δήμου…

Συντάκτης:

Κάθε καλοκαίρι η πόλη του Κιλκίς έχει κυριολεκτικά τα χάλια της από την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση και τα πανό σε κολώνες της ΔΕΗ    και ό,τι άλλο σημείο βρεθεί ελεύθερο.
Τη μεγαλύτερη αφισορρύπανση την κάνουν οι διάφοροι …περαστικοί θίασοι ή μουσικά σχήματα και τις περισσότερες φορές υπό την …αιγίδα του δήμου!
Αυτή η ιστορία, που έρχονται θεατρικά ή μουσικά σχήματα, τους δίνουμε δωρεάν το ανοιχτό θέατρο, μόνο και μόνο για να μπει η όποια εκδήλωσή τους υπό την «αιγίδα του δήμου» και να παρουσιάσει ο δήμος πολιτιστικό πρόγραμμα και εκδηλώσεις ως δήθεν συνδιοργανωτής, διαφημίζοντας με δικά του έξοδα και με το δικό του μηχανισμό τις ιδιωτικές εκδηλώσεις κάποιων, κάποτε πρέπει να τελειώσει.
Δεν μπορεί ο δήμος Κιλκίς να είναι «συνδιοργανωτής» σε συναυλία, η οποία έχει εισιτήριο 15 ευρώ! Δηλαδή αν δεν ήταν συνδιοργανωτής και δεν είχε δώσει δωρεάν το Ανοιχτό Θέατρο και δεν είχε διαφημίσει ο ίδιος τη συναυλία, πόσο θα ήταν το εισιτήριο;
Αφήστε που κάνει και προπώληση εισιτηρίων το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου!

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Συγχαρητήρια για Κ.Υ. Δροσάτου

Συντάκτης:

Ο αναγνώστης και φίλος Μιχάλης Γαλανάκης, από την Καλίνδρια, μας μετέφερε την απόλυτη ικανοποίηση που ένιωσε από τη λειτουργία του Κ.Υ. Δροσάτου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του. Παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, παρά τις οικονομικές αδυναμίες του Κέντρου, η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι εξαιρετική, μας τόνισε ο αγαπητός Μιχάλης.
Κι επειδή έτσι κι αλλιώς βιώνουμε δύσκολα ως λαός και επειδή η δημόσια διοίκηση και υγεία δεν περνά τα καλύτερά της, τέτοιες «ειδήσεις» μας χαροποιούν κι αξίζει να τις επισημαίνουμε.
Αν το γενικεύσουμε, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νομό μας, στα δυο Νοσοκομεία και Κ.Υ., έχει βάλει πλάτη και κράτησε όρθια τα ιδρύματα με το φιλότιμο και τη δουλειά του. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και καλό θάναι να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις περί οκνηρών δημοσίων υπαλλήλων και τα συναφή.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Άσχημα ο τρύγος στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

Τίποτα δεν πάει καλά φέτος για τους αμπελουργούς μας. Ο τρύγος ξεκίνησε με ήδη τραυματισμένη την παραγωγή των οινοποιήσιμων ποικιλιών, αλλά ήρθαν και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών για να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Τις επόμενες ημέρες, κι αφού καταλαγιάσει ο καιρός και φανεί η ζημιά, θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ από την οινοποιητική ζώνη της Γουμένισσας.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Αφετηρία συναίνεσης

Συντάκτης:

Έντονα συναινετικό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην παρθενική ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Παρασκευή.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του:
«Θέλω δε, να σας διαβεβαιώσω, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, ότι αν και εφόσον η αντιπολίτευση καταθέσει αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, θα προχωρήσω άμεσα στην ανάκληση της δικής μας πρότασης και θα συνταχθώ μαζί της για την υλοποίηση αυτής της πρότασης...»
Το πνεύμα πρόθυμον λοιπόν. Να δούμε αν και η …σάρξ ακολουθήσει.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Ηρέμησαν οι μαχόμενοι περί τα οφίτσια

Συντάκτης:

Αμέσως μετά την εκλογή της νέας δημοτικής διοίκησης, τον Μάιο, ακολούθησαν από τους βιαστικούς δεκάδες σενάρια περί μαχών στο παρασκήνιο, διχοστασιών περί τις «επίζηλες» θέσεις των αντιδημάρχων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.ο.κ.
Έγκαιρα επισημάναμε ότι η φημολογία αυτή προσβάλλει τον πολιτικό μας πολιτισμό, καθώς αποτελεί θεσμικό δικαίωμα του κάθε δημάρχου να ορίζει τους άμεσους συνεργάτες του στη διοίκηση (αντιδημάρχους) ενώ ως επικεφαλής της πλειοψηφίας έχει επίσης το δικαίωμα να ορίσει εκείνον που εκτιμά ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στα υψηλά καθήκοντα του προέδρου του σώματος.
Με ικανοποίηση λοιπόν διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες κόπασε ο θόρυβος.
Να κατάλαβαν άραγε οι διακινητές παρόμοιων σεναρίων ότι συν τοις άλλοις εκτίθενται; Ως πρωταγωνιστές σε «καυγάδες για το πάπλωμα»;
Θα φανεί από τη μελλοντική τους στάση.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Θα σας πάρουν με τις πέτρες…

Συντάκτης:

Λύστε το πρόβλημα με την εξισωτική, επαναλαμβάνουμε. Θα σας πάρουν με τις πέτρες οι κτηνοτρόφοι και δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε….
Λύστε το τώρα, όσο ακόμα δεν εξαντλήθηκε η υπομονή τους…

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Πολιτικός χουλιγκανισμός

Συντάκτης:

Σε τι διέφεραν άραγε οι πολιτικοί χουλιγκάνοι, που γιουχάιζαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση του Ιδρύματος “Αν. Παπανδρέου”, από τους γηπεδικούς χουλιγκάνους; Ηταν χειρότεροι..!
Ούτε χαιρετισμό σε συνέδριο της Χρυσής Αυγής να απηύθηνε ο Βενιζέλος, δεν θα έτρωγε τέτοιο γιουχάισμα!

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014 22:11

Αφετηρία συναίνεσης

Συντάκτης:

Έντονα συναινετικό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης στην παρθενική ομιλία του αμέσως μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Παρασκευή.