espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 12:24:50 μμ

Σχόλια

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:34

Στην Αθήνα για το ΙΚΑ Αξιούπολης

Συντάκτης:

Σύσκεψη με τους τρεις βουλευτές του νομού συγκάλεσε η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς το πρωί της Δευτέρας με αντικείμενο και το θέμα της λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ στην Αξιούπολη. Επί του θέματος αυτού ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς είχε ήδη κινηθεί και μάλιστα ύστερα από συνάντησή του με τοον Διοικητή του ιδρύματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο, σε ανακοίνωσή του άφησε να διαφανεί ότι το θέμα κινείται προς επίλυση, δηλαδή την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να μην υποβαθμιστεί το υποκατάστημα της Αξιούπολης.
Στην προχθεσινή σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε και προσφέρθηκε να συμβάλλει στην οργάνωση  στην Αθήνα ευρείας σύσκεψης  με τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση και το Διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο με την συμμετοχή των τριών βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Παιονίας για να ενισχυθεί το αίτημα του νομού και του δήμου Παιονίας.
Είναι μια καλή ευκαιρία να συνεχιστεί και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών- όπως π.χ. και με το θέμα των μεταλλείων- των τριών βουλευτών μας για την προώθηση τοπικών ζητημάτων. Αναμένουμε.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:34

Αλλού είναι ο Σάββας

Συντάκτης:

Να σημειώσουμε και μια ηχηρή απουσία – προφανώς με νόημα- από τη σύσκεψη της Δευτέρας στο Κιλκίς  των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ανασύστασης του Κινήματος.
Ο κ. Σάββας Τσολάκης δεν ήταν παρών όχι προφανώς γιατί δεν ήταν ενημερωμένος. Και για να τα λέμε όλα, ο Σάββας συμμετέχει ενεργά στα του Κινήματος Λοβέρδου. Την περασμένη εβδομάδα ήταν συνδαιτυμόνας σε σχετικά …δείπνα στη Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:34

ΟΧΙ στα λαμόγια!

Συντάκτης:

Τα περισσότερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στην πρώτη συνέλευση του νέου (ενιαίου) κόμματος, στάθηκαν στο ηθικό μέρος της πολιτικής και ζήτησαν από την ηγεσία να αποκλείσει τα λαμόγια από τα άλλα κόμματα, που τώρα βλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό κόμμα και τον προσεγγίζουν.
Τόπαμε πριν από εβδομάδες, προσοχή και σε τοπικό επίπεδο, στο με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε τόπο μικρό όπως το Κιλκίς, γνωριζόμαστε καλά και οι πολίτες ξέρουν το τι καπνό φουμάρει ο καθένας, πως και από ποιους τ΄ άρπαζε κάποιος χθες και πως θέλει να τ΄ αρπάζει και μέσω ΣΥΡΙΖΑ.
Τόπε πολύ ξεκάθαρα ο Στάθης Πεχλιβανίδης στη συνέλευση: Να ξαναβάλουμε στο προσκήνιο το αξιακό φορτίο της Αριστεράς, το ήθος και το υπόδειγμα του αριστερού πολίτη...
Που βεβαίως δεν μπορεί νάχει σχέση με λαμόγια της πολιτικής και της οικονομίας!
Στο ίδιο μήκος κύματος και κατά των… λαμογιών κινήθηκαν και οι Θεοδωρίδης Γιώργος και Γιάννης Λιαρετίδης.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:33

Μαχητικός ο Χρονόπουλος

Συντάκτης:

Ο γιατρός (στο νοσοκομείο Κιλκίς) και υποψήφιος βουλευτής, Παναγιώτης Χρονόπουλος, ήταν ιδιαίτερα μαχητικός στην τοποθέτησή του στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από το κόμμα να πει την αλήθεια για τη χρεοκοπία της χώρας, που έχει ήδη συντελεστεί, και να τεθεί ως στόχος η πολιτική ανατροπή και η ανασυγκρότηση της χώρας, με συμμάχους τους πολίτες και τις κοινωνικές οργανώσεις.
Δε χαρίζεται ο γιατρός!

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:03

Προσεχώς φθηνότερα

Συντάκτης:

Τελικά δεν έχασαν όλοι τη δουλειά τους. Κάποιοι από τους εργαζόμενους στον «Φίλιππο» που είχαν έρθει από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψαν και εργάζονται πλέον σε εκτυπωτική μονάδα της συμπρωτεύουσας.
Πάντως, ακούσαμε από πολλούς εργαζόμενους και νυν ανέργους να ισχυρίζονται πως λίαν προσεχώς η ίδια μονάδα που έκλεισε θα ξανανοίξει με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και θα προσλάβει με πολύ χαμηλότερους μισθούς προσωπικό.
Αυτά λένε, αυτά γράφουμε. Κι ο χρόνος θα δείξει.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:03

Αγωνιστές με αγωνία

Συντάκτης:

Αγωνιστές του ΠΑΣΟΚ … προσφώνησε τους 45 περίπου πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο πρώην γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς Λεωνίδας Δημητριάδης.
Και για να εξηγήσει τον χαρακτηρισμό, πρόσθεσε: έχετε όλοι την αγωνία για την τύχη του ΠΑΣΟΚ...
Σωστός ο Λεωνίδας...

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:03

Με τον Καράογλου ο Θόδωρος

Συντάκτης:

Ως τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ στη Μακεδονία και Θράκη ο βουλευτής Θόδωρος Παραστατίδης θα συναντηθεί εντός των ημερών με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου στο Υπουργείο. Θέμα της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση του βουλευτή για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:02

Επομένως αυτοκάθαρση τώρα

Συντάκτης:

Όσο ψηλότερα στην πολιτική ζωή, τόσο σπανιότερα βρίσκεις ηθική και ντομπροσύνη
Τάδε έφη Γιώργος Φραγγίδης στη σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ.
Επομένως είναι επείγουσα η ανάγκη για αυτοκάθαρση στο ΠΑΣΟΚ. Από εκείνους που βρέθηκαν ψηλά και προκάλεσαν τον κόσμο.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 01:02

Σωστός ο πρόεδρος

Συντάκτης:

Αγανάκτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης για όσα του καταμαρτυρούν κι έδωσε στη δημοσιότητα το «Πόθεν έσχες» του. Και διαβάζουμε, μεταξύ των άλλων περιουσιακών του στοιχείων,  πως κάπου στα μισά της περασμένης δεκαετίας αγόρασε κατοικία στην Αράχωβα με 35.000 ευρώ!
Απίστευτη τιμή. Κι ύστερα λένε οι άσχετοι πως στην Αράχωβα είναι πανάκριβα τα ακίνητα.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:49

Ο πολιτισμός του υψηλότατου

Συντάκτης:

Ήταν επί κυβέρνησης Καραμανλή του νεότερου, όταν επισκέφτηκε το Κιλκίς ένας εκ των κορυφαίων σήμερα πολιτικών παραγόντων της χώρας. Από εκείνους που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα λόγω της εμπλοκής του ονόματός του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και εξαιτίας της αθυροστομίας του.
Οργανώνεται λοιπόν μια κομματική σύσκεψη στην παλιά νομαρχία, στο κτήριο της μητρόπολης. Κι εκεί μια νεοδημοκράτισσα ρωτά τον εν λόγω υψηλότατα  παράγοντα τι θα γίνει με τη δυνατότητα πρόσληψης «δικών μας παιδιών» στο δημόσιο.
Κι εκεί ο υψηλότατος φανέρωσε (και στο Κιλκίς) τον πολιτικό του πολιτισμό.
Και φυσικά θα προσέξουμε τα παιδιά μας… Οι άλλοι τόσα χρόνια το έκαναν, Μαλάκ… είμαστε εμείς να μην το κάνουμε;  απάντησε ο υψηλότατος απευθυνόμενος πάντα σε 150 κομματικά στελέχη και απαντώντας σε ερώτηση γυναίκας.
Αν δείτε μάλιστα το ρεπορτάζ των εφημερίδων μας εκείνης της εποχής, το καταγράψαμε και τον …περιποιηθήκαμε αρκούντως.
Ο καθείς και ο πολιτισμός του.