espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 11:42:46 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:47

Στην Αυτοδιοίκηση ο Αδαμόπουλος

Συντάκτης:
adamopoulosΔεν θα αργήσει πιστεύουμε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, Γιάννης Αδαμόπουλος, να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά τις εκλογές στο Επιμελητήριο.
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:46

Μειώθηκε ο φωτισμός στον Λόφο Κιλκίς

Συντάκτης:
Ο φίλος οδοντίατρος, Παύλος Γαβράς, σταθερός πρωινός περιπατητής στον περιφερειακό δρόμο του Λόφου Κιλκίς, τηλεφώνησε στα γραφεία μας για να μας ενημερώσει πως μετά τα απανωτά σχόλιά μας, ο δήμος Κιλκίς μείωσε στο μισό το φωτισμό στον περιφερειακό δρόμο.
Σε κάθε στύλο φωτισμού άναβαν δυο λάμπες και τώρα ανάβει μια. Μη νομίζετε πως υπάρχει πρόβλημα στο φωτισμό, μια χαρά είναι και με τη μια λάμπα, μια χαρά οικονομία στο δημοτικό φωτισμό κάνει και ο δήμος, συνεπώς και οι δημότες.
Σ’ αυτή τη χώρα συνηθίσαμε να θεωρούμε ξένο το κράτος ή το δήμο, και να μη μας νοιάζει η σπατάλη τους. Αλλά, όπως καταλάβαμε τελευταία, ο λογαριασμός καταλήγει στα δικά μας χέρια και πληρώνεται από τις δικές μας τσέπες.
Τα περιθώρια να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας σε κρατικές ή αυτοδιοικητικές υπηρεσίες είναι μεγάλα και οφείλουν να τα αναζητούν καθημερινά οι δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι, και να τα επισημαίνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Η ευαισθησία και ο σεβασμός όλων απέναντι στην κοινή μας περιουσία είναι αναγκαία.
Εχουν ευθύνη, για παράδειγμα,  προϊστάμενοι και υπάλληλοι, όταν μέχρι προχθές άναβαν στο φουλ το air condition στην υπηρεσία τους, κάτι που όμως δεν έκαναν στο… σπίτι τους!
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:46

Βαρύ κλίμα στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:
Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων του Σεπτέμβρη στο Πολύκαστρο βρεθήκαμε στην πόλη και έδρα του δήμου Παιονίας. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι το βαρύ κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στα αυτοδιοικητικά πρόσωπα της περιοχής, μετά τις τελευταίες έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο και τις κουβέντες που αντάλλαξαν δήμαρχος και σύμβουλοι της μειοψηφίας.
Αυτό το βαρύ κλίμα πρέπει να ξεπεραστεί. Ο τόπος δεν αντέχει τέτοιες συγκρούσεις και πληγές. Οι τόνοι θα πρέπει να πέσουν και να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης ανάμεσα σε πλειοψηφία και μειοψηφία. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, από την επόμενη κι όλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι δεκάδες δημότες που τιμούν με την παρουσία τους τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σπάνιο φαινόμενο για τη χώρα μας, προσδοκούν μιαν άλλη εικόνα κι ελπίζουν σ’ ένα άλλο επίπεδο διαλόγου και συμπεριφοράς…
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 22:45

Ενεργοποιείται η Ν.Δ.

Συντάκτης:
Απ’ ότι μαθαίνουμε, τα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ. στο νομό Κιλκίς ενεργοποιούνται από τώρα για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κιλκίς, που δεν θέλουν να τις χάσουν για τρίτη φορά!
Κεντρικά το κόμμα έθεσε ως πρώτο πολιτικό στόχο τη νίκη στις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου, αλλά στο Κιλκίς, παρά τους συντριπτικούς πολιτικούς συσχετισμούς υπέρ της Ν.Δ., η πολυδιάσπαση του χώρου και η υποτίμηση του αντιπάλου φέρνουν διαρκώς  την ήττα!
Θα μου πείτε, εδώ η Ν.Δ. έμεινε χωρίς βουλευτή στο Κιλκίς, το Επιμελητήριο δεν μπορεί να χάσει;
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 20:20

Με παράπλευρες συνέπειες

Συντάκτης:
Και μια συνάντηση με σημασία. Την κ. Ντίνα Συμεωνίδου ζήτησε και είδε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.
Τι συζήτησαν; Φυσικά, την πιθανή συμμετοχή της κ. Συμεωνίδου στο ψηφοδέλτιο.
Βεβαίως και ακόμα τίποτε δεν είναι δεδομένο. Θα χρειαστεί να κυλήσει κάμποσο ακόμα νερό στο μύλο της προεκλογικής παραφιλολογίας   μέχρι να συγκροτηθούν τα ψηφοδέλτια. Αλλά αυτές οι συναντήσεις έχουν τη σημασία τους. Ενίοτε μάλιστα με παράπλευρες συνέπειες.
Περισσότερα εν καιρώ.
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 20:20

Κακόγουστη φάρσα σε βάρος του Θ. Παραστατίδη

Συντάκτης:
Θύμα κακόγουστης φάρσας έπεσαν το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης και ο τηλεοπτικός σταθμός Alter. Στο βραδινό δελτίο του καναλιού τηλεφώνησε ένας άγνωστός δηλώνοντας ότι είναι ο βουλευτής Θ. Παραστατίδης και θέλει να κάνει μια σημαντική δήλωση.
Χωρίς άλλο έλεγχο, ο δημοσιογράφος έβγαλε «στον αέρα» τον υποτιθέμενο Παραστατίδη και ακούστηκε μια χυδαία βρισιά σε πανελλαδική ακρόαση.
Ο φαρσέρ προφανώς και γνώριζε τον Βουλευτή του νομού καθώς αυτοσυστήθηκε ως βουλευτής τώρα και επί χρόνια Νομάρχης Κιλκίς.
Η φάρσα έγινε αμέσως αντιληπτή από το κανάλι και τους συμμετέχοντες εκείνη την ώρα στο πάνελ των συζητητών, αλλά η ζημιά έγινε.
Σημεία των καιρών και αυτά καθώς η χυδαιότητα κατακλύζει την καθημερινότητά μας. Από χρόνια πολλά μάλιστα χωρίς να ενοχλεί και πολλούς. Κάτι σαν κοινωνικός μιθριδατισμός με τα ανακλαστικά ανύπαρκτα ή σε καταστολή.
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 20:19

Καλή επιτυχία

Συντάκτης:
Εκλογές είχαμε χθες στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Και μεταξύ των υποψηφίων και δυο στελέχη του νομού, ο Δήμαρχος Ευάγ. Μπαλάσκας και η δημ. σύμβουλος Παιονίας Αθ. Λιάρτση.
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 22:48

Όχι μπαλώματα στο νοσοκομείο

Συντάκτης:
«To μισό κτήριο του νοσοκομείου Κιλκίς έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1930. Δεν σηκώνει άλλα μπαλώματα στο οίκημα. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε την κατασκευή νέου νομαρχιακού νοσοκομείου…»
Τα παραπάνω τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος, Παύλος Θωμαΐδης, στη σύσκεψη για το ΕΣΠΑ κι έχει απόλυτο δίκιο.
Μάλιστα, όταν ανέφερε το πότε κατασκευάστηκε το… προπολεμικό μας νοσοκομείο, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, έδειξε την έκπληξή του στον αντιπεριφερειάρχη μας, Χρήστο Γκουντενούδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Παύλου...
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 22:47

Καλώς ήρθατε στην πατρίδα σας

Συντάκτης:
Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι Κιλκισιώτες Πόντιοι που συμμετείχαν στο πολυήμερο ταξίδι στα πάτρια εδάφη του Πόντου με την οργανωτική φροντίδα του συλλόγου Δυτικοποντίων «Γερμανός Καραβαγγέλης».
Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε εκτενές ρεπορτάζ. Αξίζει όμως μια αναφορά, την οποία αφηγήθηκε σε εμάς εμφανέστατα συγκινημένος ο κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος.
«Ήταν αδελφική η φιλοξενία που μας επιφύλαξαν οι Τούρκοι του Πόντου. Μόνο ένα θα σας πω: «Στη Λαοδίκεια ο δήμαρχος μας προσφώνησε: Έλληνες Πόντιοι καλώς ήρθατε στην πατρίδα σας»
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 22:46

Προς τι η σιγή;

Συντάκτης:
Ο οινοποιός Χρήστος Αϊδαρίνης με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας προέβη σε σοβαρότατες διαπιστώσεις για την ανεξέλεγκτη δράση των παραγωγών χωρικής οινοποίησης και όσων πωλούν χύμα κρασί, το ποίο υποτίθεται παράγουν για δικές τους ανάγκες.
Ο κ. Αϊδαρίνης μίλησε για ανεξέλεγκτη χρήση χημικών ουσιών, μίλησε για τους συνήθεις πωλητές στους δρόμους του Κιλκίς (μόνο ονοματεπώνυμα δεν είπε ο άνθρωπος).
Κι ο Χρήστος Αϊδαρίνης μίλησε. Δεν ακούσαμε καμιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εκφράζει αντίλογο. Και ήταν τόσο εύθικτοι πριν λίγες εβδομάδες …