espa pkm

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2026, 8:05:54 πμ

Σχόλια

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:02

Οι πολιτικοί Αρχηγοί!

Συντάκτης:
Γράψαμε σε προηγούμενο φύλλο μας πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, Αντώνης Σαμαράς, τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του οργάνου.
Μόνο σε κάποια στιγμή και όταν ολοκλήρωσαν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων τις ερωτήσεις τους, ο αγαπητός Αντώνης είπε:
«Εφ’ όσον τελείωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, να περάσουμε στους συμβούλους»!
***
Με την ευκαιρία, πρόεδρε, στα γραφεία των τοπικών ΜΜΕ,  δεν είχε φθάσει η πρόσκληση για τη συνεδρίαση. Φροντίστε το.
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:02

Ο Στρατός δεν ένωσε!

Συντάκτης:
Αντίθετα, η αγωνία που κατέθεσε ο σύμβουλος και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πολυκάστρου, Γιάννης Αδαμόπουλος, για τη μείωση της στρατιωτικής δύναμης στο Πολύκαστρο, δεν βρήκε από πουθενά στήριξη.
«Δεν διαφαίνεται αποδυνάμωση της 33ης Ταξιαρχίας», αποφάνθηκαν όλοι!
Το γεγονός είναι πως η 33η Ταξιαρχία δεν αποδυναμώθηκε μεν, αλλά τους προηγούμενους μήνες έφυγαν 220 ΕΠΟΠ, πενταετούς θητείας, και αποδυναμώθηκε η συνολική παρουσία του Στρατού. Η ζωή θα δείξει…
Πάντως! Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Εκτός κι αν προτιμάτε το, Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε!
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 19:01

O συναγωνιστής

Συντάκτης:
Ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κουλίνας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τύχη της 33ης Ταξιαρχίας: «Οι ανησυχίες στο παρελθόν δεν επιβεβαιώθηκαν. Εκτιμώ πως θ’ αυξηθεί η δύναμη της Ταξιαρχίας, γιατί είναι ενταγμένη σε ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι ας διαφωνεί ο συναγωνιστής και φιλειρηνιστής Οργαντζής…»
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:40

Περαστικά στο γιατρό μας!

Συντάκτης:
Τον περασμένο Νοέμβριο ο γιατρός μας, Θανάσης Τσιραμπίδης, έδωσε μια θριαμβευτική μάχη στο πλευρό του Μ. Μπόλαρη, για την Περιφέρεια, συγκεντρώνοντας τους μισούς περίπου ψήφους του συνδυασμού.
Κι αφού τελείωσε με τη μάχη της Αυτοδιοίκησης ο οφθαλμίατρος, είπε να ασχοληθεί και με την προσωπική του «μάχη», μπαίνοντας στο χειρουργείο για μια ορθοπεδική παρέμβαση.
Όλα πήγαν καλά και ο Θανάσης μέχρι και στο γήπεδο θα μπορεί να επανέλθει, για να θυμηθεί τα νιάτα του, όταν στέκονταν βράχος στην άμυνα του Κιλκισιακού ή του Μακεδονικού Δροσάτου.
Περαστικά γιατρέ!
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:39

Σισμανίδης στα Δημοτικά Σφαγεία

Συντάκτης:
Το δημοτικό σύμβουλο του δημοτικού διαμερίσματος Δοϊράνης, Γιάννη Σισμανίδη, όρισε ως εκπρόσωπο του δήμου στα Δημοτικά Σφαγεία Κιλκίς και πιθανά θα είναι και ο νέος πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας.
Για πολλά χρόνια πρόεδρος είναι ο κ. Στάθης Μακρίδης, με αξιόλογο έργο στα Σφαγεία, και που αυτό το διάστημα ολοκληρώνει μια σημαντική δράση  για την οικολογική καταστροφή των υπολειμμάτων του σφαγείου ή των κρεοπωλείων. Η προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων των Σφαγείων είναι για τον Ιούνιο, αλλά είναι άγνωστο αν ο νέος δήμαρχος θα αφήσει τον χρόνο να κυλήσει μέχρι τότε ή θα επισπεύσει τη συνέλευση για εκλογή νέου προέδρου και διοίκησης.
Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:39

Αντιθέσεις για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Συντάκτης:
Το ψήφισμα για την υποβάθμιση και την αναβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας, που κατέθεσε η παράταξη της κ. Λιάρτση και παρουσίασε ο σύμβουλός της Ν. Καπουτζής, είχε τη στήριξη όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας.
Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου και πρώην δημάρχου Ευρωπού, Μάκη Κουρτζανίδη, υπήρξε μια επίθεση προς το πρόσωπό του από τον κ. Καπουτζή και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Ξεν. Παπαλέξη. Φάνηκε αναίτια η επίθεση, γιατί στην τοποθέτησή του ο κ. Κουρτζανίδης κινήθηκε εντός του γενικού πλαισίου της συζήτησης. Μάλλον αναφέρονταν σε παλαιότερες δηλώσεις του, απ’ ότι φάνηκε.
Η ουσία , όμως, ήταν πως μέσα σ’ ένα κλίμα ομοφωνίας, δεν αναζητάς αντιθέσεις, αλλά χαίρεσαι με τις συγκλίσεις.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:19

Αντε να δούμε…

Συντάκτης:
«Τα ψώνια μας από Βουλγαρία, το τζόγο μας στα Σκόπια (+βενζίνη από εκεί) ! Αχ αυτή η κουτοπονηριά μας.... κάνουμε τα πάντα για να γλιτώσουμε μερικά ευρώ και δεν κοιτάμε πόσα θα χάσουμε αργότερα! Άντε να δούμε πόσοι θα χάσουν την δουλειά τους και φέτος.»
Τα παραπάνω αναφέρει σε επισήμανσή του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Νίκος Δημάκης, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ μας για το «λαϊκό προσκύνημα στα καζίνο των Σκοπίων». Δεν έχει άδικο, δυστυχώς…
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:18

Θετικά σημάδια

Συντάκτης:
Ασκήσαμε κατά το παρελθόν κριτική και της υπό τον κ. Παυλίδη διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς για πλημμελή ενημέρωση σε καίρια ζητήματα που ενδιέφεραν τους αγρότες. Και καλά κάναμε. Αυτή είναι η δουλειά μας.
Δουλειά μας όμως είναι να λέμε και τον καλό λόγο όταν στην πολύπαθη ΕΑΣ Κιλκίς σημειώνονται βήματα προόδου. Όπως αυτά στον τομέα της ενημέρωσης με τακτικά και επί της ουσίας δελτία τύπου.
Καταγράφουμε τη θετική εξέλιξη. Αν μάλιστα και η όποια κριτική αντιμετωπίζεται καλόπιστα ως υποβοηθητική του έργου της, τότε θα καταλήξουμε πως κάποιος καλός Θεός έβαλε το χέρι του και ηρέμησαν στη διοίκηση.
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:17

Όταν με το καλό…

Συντάκτης:
Το επιχείρησε ο Νίκος Αφεντουλίδης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, χωρίς όμως να επιμείνει ή να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Ίσως δεν είναι και πρέπον άλλωστε.
Τι γίνεται με τα οικονομικά του δήμου; Ήταν το ερώτημα.
Και όντως τις τελευταίες εβδομάδες το Κιλκίς βουίζει για μεγάλο οικονομικό (ταμειακό) άνοιγμα σε δημοτικό φορέα. Μάλιστα αναφέρονται και ποσά καθώς και η…αιτία του ελλείμματος.
Ο Δήμαρχος κ. Μπαλάσκας ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα και την απάντησή του στην ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου που διενεργείται. Κι όταν με το καλό τελειώσει, είπε θα μιλήσει με στοιχεία.
Αλλά όπως το είπε σχεδόν  εννοούσε το «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά..»
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 02:16

Υπό εχεμύθεια το κόμμα;

Συντάκτης:
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε, ειδικά στο Κιλκίς, κάμποσους πολιτικούς να λειτουργούν υπό εχεμύθεια. Να ασκούνται δηλαδή σε πολύχρονη σιωπή, να μην γνωρίζει κανείς τις θέσεις τους σε ζέοντα προβλήματα του τόπου, να μην παρεμβαίνουν στον όποιο δημόσιο διάλογο και να εμφανίζονται πάντα παραμονές εκλογών, συνήθως ως υποψήφιοι.
Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά το …είδος αυτό δεν είναι σπάνιο στο Κιλκίς.
Πολύ φοβούμαστε όμως ότι πέραν των πολιτικών υπό εχεμύθεια, αποκτήσαμε στο Κιλκίς και κόμμα υπό εχεμύθεια. Πρόκειται για το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που εξήγγειλε η κ. Μπακογιάννη. Πέρασαν δυο μήνες από τότε και ακόμα, πέραν του κ. Κιλτίδη που εξαρχής δήλωσε αλληλέγγυος και συμμαχητής της κ. Μπακογιάννη, δεν εμφανίστηκε κανείς δημόσια να δηλώσει την ένταξή του στο κόμμα αυτό.
Ιδρυτική συνέλευση έγινε, στελέχη από το Κιλκίς συμμετείχαν, αλλά ουδείς  ένοιωσε την ανάγκη να διακηρύξει τη συμμετοχή του.
Το ακόμα χειρότερο: Συγκροτήθηκε στο ν. Κιλκίς η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, κάπως σαν προσωρινή νομαρχιακή επιτροπή. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Όλα στην αφάνεια, αν όχι στο σκοτάδι.
Απορία: Φοβούνται κάτι και δρουν σχεδόν συνωμοτικά; Κι αν όχι γιατί δεν …εμφανίζονται;