Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021, 12:16:50 πμ
etpa

Σχόλια

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 09:10

Έκκληση οικοδόμων

Συντάκτης:

Πρόσφατα τους είδαμε στους δρόμους του Κιλκίς να διαδηλώνουν την απόγνωση τους λόγω της ανεργίας που πλήττει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού τους οικοδόμους.
Και τα προβλήματά τους είναι ακόμα περισσότερα αν συνυπολογιστούν και εκείνα της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικοδόμων του Κιλκίς που είναι αλβανικής καταγωγής.
Στην τελευταία γενική τους συνέλευση λοιπόν και ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων με τις τοπικές αρχές, απευθύνουν έκκληση σε Νομάρχη, Δήμαρχο Κιλκίς καθώς και στους τοπικούς φορείς να σταθούν αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στους αγώνες και στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Ποιος μπορεί να πει όχι;

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:28

Τυχερός ο Μπαλάσκας

Συντάκτης:

Στο νομάρχη Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, έπεσε το φλουρί της πίτας του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Προνομιακός ο χώρος των επιχειρηματιών του νομού, μικρών και μεγάλων, για τον Βαγγέλη και επισφραγίστηκε και με το φλουρί του 2009. Μόνο που οι νομαρχιακές εκλογές θα γίνουν το 2010…

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:27

Έλειπε ο Πινέλης

Συντάκτης:

Σχολιάσαμε για το ήρεμο κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθησαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης των δημοτικών υπαλλήλων και αμέσως έφθασε στα γραφεία μας το σχόλιο-απάντηση.
Πώς να μην είναι άνευ αντιπαραθέσεων οι διαδικασίες, αφού φέτος έλλειπε ο συνήθης ύποπτος, ο Κώστας Πινέλης, συνταξιούχος πλέον δημοτικός υπάλληλος.
Αλήθεια, στην εκδήλωσή τους οι δημοτικοί υπάλληλοι, γιατί να μην καλούν, νομάρχη, βουλευτές και κόμματα; Είναι μια σκέψη.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:26

Υποψήφιοι ύστατης στιγμής

Συντάκτης:

Στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθούν στα Σκόπια προεδρικές και δημοτικές εκλογές ταυτόχρονα. Μόλις προχθές τα κόμματα της γείτονος χώρας αποφάσισαν για το ποιον θα στηρίξουν για πρόεδρο της χώρας.
Συζητώντας πριν από μια εβδομάδα με τον δήμαρχο της Δοϊράνης Σκοπίων, Ρίστο Γκούσεφ, για το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, έκπληκτοι ακούσαμε, πως δύο μήνες πριν τις εκλογές και ακόμη δεν ξέρει τον αντίπαλο ή τους αντιπάλους του. Κι αυτό, όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί έτσι γίνεται λίγα μέτρα από τα σύνορά μας.
Στις δημοτικές εκλογές των Σκοπίων όλα γίνονται τους τελευταίους δυο μήνες και μιλάμε για εκλογές κομμάτων. Όπως και στη βόρεια Ευρώπη, τα κόμματα είναι αυτά που αποφασίζουν και εκλέγουν υποψηφίους δημάρχους.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα κόμματα έχουν απαξιώσει το ρόλο τους.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:25

Απάντηση Τερζίδη

Συντάκτης:

Ιδιαίτερη ευαισθησία επέδειξε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημ. Τερζίδης, σε σχόλιό μας για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, αν και την ουσιαστική απάντηση την περιμένουμε από το νοσοκομείο Κιλκίς.
Ο κ. Τερζίδης αναφέρει:
“Αγαπητοί φίλοι, σε απάντηση σχολίου σας, που δημοσιεύτηκε στην «ΠΡΩΪΝΗ» (16.1.2009) και στις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» (21.1.2009), σας γνωστοποιούμε ότι όσα απορρίμματα του Νοσοκομείου Κιλκίς καταλήγουν στον δικό μας ΧΥΤΑ κι όχι σ’ αυτόν της Μαυροράχης, εξουδετερώνονται προηγούμενα μ’ ευθύνη της εταιρείας διαχείρισης νοσοκομειακών αποβλήτων, η οποία ανέβαλε την αποκομιδή τους απ’ το νοσοκομείο.”
Σχόλιο ΠΡΩΙΝΗΣ: Ελπίζουμε ότι την ίδια ευαισθησία θα επιδείξει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδης. Για να απαντήσει αν το Νοσοκομείο ήταν σε θέση να ελέγχει την εξουδετέρωση των αποβλήτων (και) στις νυχτερινές ώρες που σύμφωνα με πληροφορίες μας ερχόταν ο εργολάβος και αν έλεγχε που κατέληγαν εκείνα τα απόβλητα.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:55

Μη πόλεμος από τον Σάββα

Συντάκτης:

Για αντάρτες ψάξτε αλλού, διεμήνυσε προς πάσαν κατεύθυνση ο βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του, την περασμένη Κυριακή, στο Κιλκίς.
Ο Σάββας εμφανίστηκε υπέρ του δέοντος φιλοκαραμανλικός και παραταξιακός, υπενθυμίζοντας, πως «κάποιοι άλλοι, παλιότερα και σε δύσκολες στιγμές της κυβέρνησης, όταν εκείνος στήριζε την κυβέρνηση και τον Καραμανλή εκείνοι κρύβονταν», για να εισπράξει το θερμότερο χειροκρότημα της ομιλίας του.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:54

Κατά των μπλόκων

Συντάκτης:

Μάλιστα, ο Σάββας δεν δίστασε να στηρίξει απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα με το πακέτο των 500 εκατομ. ευρώ στους αγρότες και να ζητήσει από τους τελευταίους να ανοίξουν τους δρόμους, ρίχνοντας κι ένα καρφί στον Χατζηγάκη, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί μπλόκα με τον Καραμανλή, χωρίς να ανέβει σε τρακτέρ.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:54

Μένω Κιλκίς

Συντάκτης:

Παραφράζοντας το «Μένουμε Ελλάδα», ο Σάββας επανέλαβε σε όλους του τόνους, πως η πολιτική του βάση είναι το Κιλκίς και δύναμή του η αγάπη των κιλκισιωτών, απαντώντας γι’ άλλη μια φορά στα σενάρια που τον φέρουν να εγκαταλείπει το νομό και στα τελευταία, που τον «δείχνουν» το δρόμο της Ευρωβουλής, η οποία, όπως είπε, ουδόλως τον ενδιαφέρει.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:53

Απουσία Συμπιλίδη

Συντάκτης:

Συνειδητή ήταν η απουσία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, Γιώργου Συμπιλίδη, από τις εκδηλώσεις κοπής πίτας των Κιλτίδη και Τσιτουρίδη.
«Δεν μπορεί οι αγρότες να είναι στους δρόμους κι εγώ να χειροκροτώ τους κυβερνητικούς βουλευτές», σημειώνει ο κ. Συμπιλίδης, ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα και κατά των αποκλεισμών των δρόμων με τα τρακτέρ, αλλά και κατά των αγροτών, που τη μια στιγμή βρίσκονται στο μπλόκο και την άλλη στην εκδήλωση κοπής πίτας των βουλευτών.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:52

«Οργώνει» ο Γεωργαντάς

Συντάκτης:

Μπορεί ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γεωργαντάς, να δηλώνει πως δεν έχει πάρει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις για το αν θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά το σίγουρο είναι πως ήδη «οργώνει» το νομό.
Το τελευταίο τριήμερο δεν έχει αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση και πίτα για πίτα, που να μην ήταν παρών.
Πως το έλεγε ο αείμνηστος Καραμανλής; Στην πολιτική πολλά γίνονται και δεν λέγονται…