Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, 2:52:40 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:51

Και το απρόοπτο

Συντάκτης:

Δεν έλειψε όμως και το απρόοπτο για τον Κουκουλόπουλο. Όταν ανηφόριζε κεντρικό δρόμο του Κιλκίς για να πάει στο αυτοκίνητό του, μια κυρία, που ασχολήθηκε έντονα τα τελευταία χρόνια με τα του ΠΑΣΟΚ, τον χαιρέτησε από μακριά και φωνάζοντας τον προέτρεψε να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
Αιφνιδιάστηκε ο δήμαρχος, για να απαντήσει: «σε εμένα μιλάς».
Τι να πει κανείς και τι να εννοούσε ο ποιητής!

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:50

Χρήσιμα συμπεράσματα

Συντάκτης:

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας για την εικόνα που σχημάτισε από την επίσκεψή του στο νομό μας, το έμπειρο πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε, ότι στο νομό μας δεν βρέθηκε πρώτη φορά αλλά πρώτη φορά βρέθηκε στις λαϊκές αγορές, για να τονίσει ότι η υποδοχή του κόσμου στο άκουσμα του ΠΑΣΟΚ, ήταν αισθητά βελτιωμένη και για την ακρίβεια, εντυπωσιακή!

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:49

Μαθήματα εκλογών

Συντάκτης:

Στην κεντρική αγορά της πόλης του Κιλκίς ως τον πεζόδρομο περπάτησαν οι δήμαρχοι Τερζίδης και Κουκουλόπουλος, για να κεράσει ο πρώτος καφέ. Ο δεύτερος εκλέγεται δήμαρχος από το 1990 κερδίζοντας σε έναν μπλε δήμο πέντε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Λέτε να παίρνει μαθήματα ο Τερζίδης και να το πάει σερί μέχρι το 2018!

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:32

Ας πρόσεχαν

Συντάκτης:

- Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα και τέλη για να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στον ΧΥΤΑ Μαυρορτάχης οι τέσσερις δήμοι; ρώτησε ο κ. Πασσαλίδης πάλι τον Δήμαρχο.
Ο κ. Τερζίδης έδωσε εναλλακτική ..,λύση: έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην υψηλή δαπάνη μεταφοράς στον ΧΥΤΑ και στα πρόστιμα που θα αρχίσουν να επιβάλλονται!

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:31

Αν φέρει άλλος πρόταση…

Συντάκτης:

Υπάρχει περίπτωση να φέρουν στο ΧΥΤΑ Κιλκίς τα απορρίμματα των τεσσάρων δήμων (Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Ευρωπού και Γουμένισσας) ρώτησε τον κ. Δήμαρχο ο επικεφαλής της μειοψηφίας Π. Πασσαλίδης.
- Εδώ είμαστε ως δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουμε, απάντησε σχεδόν χαμογελώντας ο κ. Τερζίδης..

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:30

Οι πολύτεκνοι στο Σαντάνσκι!

Συντάκτης:

Μήπως πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία του Συλλόγου Πολυτέκνων Κιλκίς με τις εκδρομές σε Σαντάνσκι και Πετρίτσι Βουλγαρίας;
Δεν μπορεί ένας Σύλλογος να έχει ανοίξει φάμπρικα επισκέψεων για να φεύγει το συνάλλαγμα εκτός χώρας και μάλιστα σε εποχές που η τοπική μας αγορά έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ.
Γιατί, μη μας πείτε, αγαπητέ πρόεδρε, Ηλία Σαχινίδη, πως πηγαίνετε τους πολύτεκνους κάθε τόσο στο Σαντάνσκι για να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης;

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:29

Στ’ Αμάραντα βλέπουν Σκόπια στην TV

Συντάκτης:

Εξαγριωμένος ήταν ο κάτοικος των Αμαράντων, Οδυσσέας Πασσαλίδης, όταν μας μετέφερε το παράπονό του.
«Εκεί που βλέπαμε στην τηλεόραση το κανάλι  ALPHA, τώρα βλέπουμε πεντακάθαρα έναν σταθμό των Σκοπίων. Στα ραδιόφωνά μας ακούγεται η Σκοπιανή προπαγάνδα. Αυτό το «φτωχό» κρατίδιο έστησε στα σύνορά του ισχυρούς πομπούς και εμείς δεν μπορούμε να στήσουμε έναν σωστό αναμεταδότη. Το είπα στο δήμαρχο Δοϊράνης και η απάντησή του ήταν πως στοιχίζει 4.000 ευρώ. Αλλού κι αλλού, όμως τα δίνουνε…»
Σ’ αυτόν τον κόσμο, η «φτώχεια» είναι πολύ σχετικό πράγμα.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:19

Ερωτήματα του Γαβριήλ

Συντάκτης:

Ο τακτικός αναγνώστης μας και καλός φίλος Γαβριήλ Κωνσταντινίδης διαμήνυσε τη διαμαρτυρία του και σπεύδουμε να δυναμώσουμε την φωνή του.
Στο Νέο Γυναικόκαστρο χάλασε ο αναμεταδότης της τηλεόρασης κι πάνε μέρες τώρα που το μισό χωριό δεν βλέπει τα κανάλια.
Κι αν αυτό είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα, ιδού ένα άλλο που έχει την ιστορία του. Ανάμεσα στις περιοχές Τσιφλίκια και Αμπέλια είναι δυο ποτίστρες για τα ζώα του χωριού. Μόνο που το νερό στέρεψε εδώ και πολύ καιρό κι ενώ μπορούν οι αρμόδιοι να μεταφέρουν νερό από αλλού, καλυσιεργούν προς ζημία των κτηνοτρόφων.
Γιατί ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι; Γιατί δεν επεμβαίνουν εκείνοι που πρέπει;   Ρωτάει ο Γαβριήλ.
Περιμένουμε κι εμείς μαζί τους την απάντηση. Κι αν είναι έμπρακτη, ακόμα καλύτερα.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:18

Περί ΔΕΘ,ιπποδρομίου και αεροδρομίου

Συντάκτης:

Ερίζουν στη Θεσσαλονίκη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν την χωροθέτηση της ΔΕΘ σε Σίνδο - Καλοχώρι. Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει άλλη επιλογή, υπάρχει η λύση της Θέρμης - Μίκρας και σε κάθε περίπτωση, αν δεν τα βρουν υπάρχει και η πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς για μετεγκατάσταση στο νομό μας.
Καλά έκανε ο πρόεδρος Π. Τονικίδης και έστειλε την πρόταση, αλλά οι πιθανότητες να γίνει αποδεκτή είναι λίγο περισσότερες από τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου στην περιοχή του Πολυκάστρου!Και θυμόμαστε, εκεί κατά το 1994 ή ‘95 θα ήταν όταν το Κιλκίς διεκδικούσε - με τη βοήθεια του τότε Υπουργού ΜΑ-Θ Κώστα Τριαρίδη την χωροθέτηση σε παραποτάμια του Γαλλικού έκταση, στις Μάνδρες, του ιπποδρομίου που υποτίθεται επρόκειτο να λειτουργήσει στη Β. Ελλάδα. Και αρχικά ήταν να γίνει στο Καλοχώρι. Οπότε ξεσηκώθηκε κοτζάμ Νομαρχιακό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και καταδίκασε - άκουσον άκουσον- τον κιλκισιώτη Υπουργό που δεν πολιτευόταν αμερόληπτα και ευνοούσε τη λύση των Μανδρών!
Γι’ αυτό λέμε: Καλή η προσπάθεια Παύλε, αλλά οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει είναι από απειροελάχιστες έως μηδαμινές.
* * *
Δυστυχώς - κι αυτή είναι μια παράμετρος του δημόσιου διαλόγου περί την ανάπτυξη- η Θεσσαλονίκη πολλές φορές συμπεριφέρθηκε προς την δική της περιφέρεια - εμάς δηλαδή, όπως και τους άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας- με τη λογική που συμπεριφέρεται το Κέντρο, η Αθήνα, προς την κατ’ όνομα συμπρωτεύουσα. Λίαν συγκεντρωτικά δηλαδή.
Και θυμάται την περιφέρεια όταν πρόκειται να αναζητήσει νερό για την υδροδότησή της ή χώρους να στείλει τα σκουπίδια ή τα βιομηχανικά της απόβλητα.
Σιγά μην συναινέσει να στείλει τη ΔΕΘ ή το αεροδρόμιό της σε άλλο νομό….

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:59

Η εικόνα μας και το ΤΕΙ Κιλκίς

Συντάκτης:

Μας εντυπωσίασε ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο, μετά το δημοσίευμα των εφημερίδων μας για τη δημιουργία νέου τμήματος στο ΤΕΙ Κιλκίς.
Η παρουσίαση του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα μας, προκάλεσε έναν διάλογο, με συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα, που μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κι αυτό γιατί οι νέοι δεν μίλησαν κολακευτικά για το επίπεδο του ΤΕΙ Κιλκίς, για το πρόγραμμα σπουδών του, για την απουσία καθηγητών επιπέδου, για την ιστοσελίδα του, αλλά και για την εικόνα της πόλης του Κιλκίς, καθόλου ελκυστική, όπως αναφέρουν, για ένα νέο που θέλει να σπουδάσει.
Η υπόθεση του ΤΕΙ Κιλκίς είναι πολυσύνθετη, έχει πολύ δουλειά και δρόμο να διανύσουμε, για να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ας το πάρουν υπόψη τους οι φορείς αυτού του τόπου.