Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 7:40:32 πμ

Σχόλια

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:26

Με συντονιστή τον Τάσο!

Συντάκτης:

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα να παρουσιάσει το βιβλίο του αντιπροέδρου της Βουλής Γεωργίου Σούρλα, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. Πρόκειται για τους 7.976 πεσόντες, που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στη Β. Ηπειρο, στη νότια Αλβανία.
Όμως, είναι σίγουρος για την επιλογή του να ορίσει συντονιστή της συζήτησης τον αντινομάρχη Αναστάσιο Αμανατίδη; Ο Τάσος δεν φημίζεται για το λακωνικό του λόγο κι όταν βλέπει μικρόφωνο γίνεται άλλος άνθρωπος

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:15

Σε Πάτρα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία

Συντάκτης:

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, τόνισε σε ομιλία του σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Λούρου  του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα. «Η χώρα είναι αθωράκιστη στην ακρίβεια καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. ασχολείται με την προστασία του κεφαλαίου και την υπόθαλψη των φοροφυγάδων…» είπε ο κ. Φλωρίδης που πρότεινε αντί η κυβέρνηση να δώσει χωρίς κοινωνικό έλεγχο τα 28 δις στις τράπεζες να τις δώσει για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 07:15

Ικανοποίηση

Συντάκτης:

Έλαμπε από ικανοποίησε ο Νώντας Κοκοβίδης στο χορό των εκδοροσφαγέων. Ο λόγος ήταν ότι ο παρών στην εκδήλωση Σ. Τσιτουρίδης είχε πλέξει το εγκώμιο του αντιδημάρχου για την δουλειά του στον τομέα της καθαριότητας του δήμου!

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Έτοιμο το ΤΕΕ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο φορέας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα προετοιμασμένος στο νομαρχιακό συμβούλιο, ήταν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Ν.Ε νομού Κιλκίς, τις προτάσεις του οποίου κατέθεσε ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Κεμεντσεντσίδης.
Σ’ ένα έγγραφο πέντε σελίδων το ΤΕΕ πρότεινε σειρά έργων, με βασικούς άξονες τα έργα υποδομής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την υγεία.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:27

Απροετοίμαστοι οι δήμαρχοι

Συντάκτης:

Υποτίθεται πως μέσα από το ΕΣΠΑ οι δήμοι μας ελπίζουν να δουν μιαν… άσπρη ημέρα και χρηματοδότηση μεγάλων και μικρών έργων. Ωστόσο, στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, ειδικά για το θέμα αυτό, οι περισσότεροι των δημάρχων εμφανίστηκαν απροετοίμαστοι, ενώ και τα δημοτικά συμβούλια δεν ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, με τις προτεραιότητές τους και τις επιλογές τους για Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Στο μάτι του κυκλώνα ο Γ. Φραγγίδης

Συντάκτης:

Στην περασμένη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ «επιτέθηκε» στον Γιώργο Φραγγίδη, λέγοντας πως «δεν είστε ανεξάρτητος κ. Φραγγίδη, από το ΠΑΣΟΚ στηριχτήκατε…»
Προχθές, όταν ο Φραγγίδης «επιτέθηκε» στο νομάρχη Β. Μπαλάσκα, λέγοντάς του «πασαρέλα του κυβερνητικού έργου κάνετε», πήρε την απάντηση:
«Που την είδατε την αναφορά μου στην κυβέρνηση. Πήρατε φόρα επειδή θα είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ…».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:26

Εν συντομία

Συντάκτης:

Είδε την αίθουσα γεμάτη από εκπροσώπους φορέων ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Γιώργος Γεωργαντάς και… τρόμαξε, πως θα του ξεφύγει ο χρόνος. Γι’ αυτό και πριν την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε πως οι ομιλίες θα είναι αυστηρώς δεκάλεπτες.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 08:25

Πρωτιά Νομού Κιλκίς

Συντάκτης:

Είναι από τα ευχάριστα και αισιόδοξα, γι’ αυτό και πρέπει ν’ αναδεικνύονται. Στην ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου για το ΕΣΠΑ, κάνοντας ο νομάρχης Β. Μπαλάσκας τον απολογισμό για το Γ’ ΚΠΣ, τόνισε πως ήμασταν ο πρώτος νομός στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε απορρόφηση κονδυλίων και ένταξη έργων.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:26

Τράπεζα ανθρωπιάς

Συντάκτης:

Γράψαμε κι άλλη φορά για το θεάρεστο έργο που προσφέρει η Τράπεζα Αίματος των Ακριτών Πολυκάστρου. Ωστόσο αξίζει πάντα ο δημόσιος έπαινος για όσους πρωτοστατούν και σε όσους συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους σε έργα κοινωφελή και θεάρεστα, με την ευκαιρία και της 57ης αιμοδοσίας που οργανώνει η τράπεζα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο «Σπίτι του Πόντου».
Η Τράπεζα ανθρωπιάς, όπως αξίζει να ονομάζεται, ιδρύθηκε το 1990 κι από τότε προσέφερε 4.172 φιάλες αίματος σε 1.808 συνανθρώπους μας σώζοντας ζωές.
Σήμερα αριθμεί 754 μέλη από το Πολύκαστρο και όλη της επαρχία Παιονίας.
Με το χέρι στην καρδιά: τι σημαντικότερο διαθέτει σήμερα το Πολύκαστρο στον τομέα της φιλαλληλίας;
* * *
Προφανώς και είναι πολλοί όσοι κατά καιρούς συνέβαλαν και προσέφεραν για τη λειτουργία της Τράπεζας. Ένας ξεχωρίζει ως πρωταθλητής στον αγώνα ανθρωπιάς. Βασίλης Αθανασιάδης το όνομά του.
Εμείς που τον γνωρίζουμε από τα χρόνια τα παλιά, απευθύνουμε ένα μεγάλο, όσο μεγάλο γίνεται, μπράβο.
Ο Βασίλης τιμά τον τόπο του όσο ελάχιστοι.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:25

Να το δούμε κι αυτό…

Συντάκτης:

Ουδέν καλόν αμιγές κακού, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και ιδού η εφαρμογή του στο Χέρσο. Με τόσο κοινωνικό και φιλολαϊκό προφίλ που επιδεικνύει ο Δήμαρχος Χέρσου ( μέχρι μειώσεις στα τέλη του δήμου για το 2009 αποφάσισε το συμβούλιο) αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να υποστεί την επίθεση φιλίας από τον Στέργιο Στρατέλη.
Εκλογές έρχονται οσονούπω και μέχρι κι αυτό μπορούμε να δούμε.
* * *
Πάντως ο Φίλιππας Κοτανίδης σχεδόν το λέει δημόσια. Την άλλη φορά θα ψηφίσω κι εγώ Ανθρακίδη.
Τώρα, ο Δήμαρχος πρέπει να τα σταθμίσει τα πράγματα. Κι αν σκεφτόταν να μην είναι υποψήφιος, έχει πλέον ισχυρό κίνητρο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλεγεί Δήμαρχος με την ψήφο του Φίλιππα.
* * *
Εξυπακούεται ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος ο Χρ. Ανθρακίδης διότι όταν εκλέγεσαι έξι φορές, η έβδομη φαντάζει παιχνιδάκι.