espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 11:37:30 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:48

Βρωμάει και ζέχνει

Συντάκτης:
Θα θυμάστε που γράφαμε για την έντονη έως πνιγηρή δυσοσμία που ταλάνιζε επί εβδομάδες μια περιοχή στην προέκταση της οδού Ν. Καζαντζάκη, πίσω από το Γ’ Γυμνάσιο Κιλκίς λόγω προβλημάτων στο δίκτυο αποχέτευσης.
Με τα πολλά οι βλάβες επιδιορθώθηκαν και οι κάτοικοι ανάσαναν.
Αλλά το έχει η μοίρα τους φαίνεται. Κατακαλόκαιρο και από την περιοχή περνούν κάθε εβδομάδα δυο φορές φορτηγά που μεταφέρουν υπολείμματα σφαγίων(;) με κατεύθυνση προφανώς προς τον ΧΥΤΑ.
Και από τα φορτηγά χύνονται στο δρόμο κάθε λογής υγρά απόβλητα με συνέπεια να βρωμά και να ζέχνει η περιοχή.
Το ερώτημα προς τη διοίκηση των σφαγείων και του δήμου Κιλκίς:
- Είναι  θεμιτό και νόμιμο να οδηγούνται στον ΧΥΤΑ υπολείμματα σφαγίων χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους χωρίς να βρωμίζει η πόλη;
Και όποιος από το δήμο ή τα σφαγεία θεωρεί υπερβολικές τις επισημάνσεις μας ας κάνει τον κόπο να επισκεφθεί την περιοχή. Κι αν κάνουμε λάθος να του ζητήσουμε συγνώμη.
Αλλά αν κάνει λάθος να ζητήσει συγνώμη από τους έρμους τους δημότες που υφίστανται το μαρτύριο της ανυπόφορης δυσοσμίας καλοκαιριάτικα…
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:37

Η εξυπηρέτηση προέχει

Συντάκτης:
Θέσαμε υπόψη του διοικητή του νοσοκομέιου Κιλκίς Αλέξανδρου Χατζηκρανιώτη την καταγγελία των τεσσάρων οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αίτημα για μεταφορά πίστωσης 50.000 ευρώ από τον κωδικό των εφημεριών του Νοσοκομείου Γουμένισσας στον αντίστοιχο του Κιλκίς.
Ιδού τι απάντησε: Το κύριο θέμα που πρέπει να απασχολεί και εμάς ως διοικήσεις και την κοινωνία είναι το  πως θα εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης της περιφέρειας όταν χρειαστεί νοσοκομείο και γιατρό. Όχι αν από κάποιους γιατρούς θα κοπούν κάποιες εφημερίες.
Δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα της κοινωνίας αν θα κοπούν και ποιες εφημερίες, αλλά αν θα εξυπηρετείται υγειονομικά κάθε πολίτης της περιφέρειας.
Αυτός είναι και ο δικός μας σκοπός και γνώμονας κάθε ενέργειάς μας.
Όταν θέσαμε υπόψη του την συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων των δυο νοσοκομείων ο κ. Χατζηκρανιώτης επισήμανε με ιδιαίτερη ένταση την καλή συνεργασία που έχει με τον συνάδελφό του διοικητή του νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχάλη Αρκούδα.
Και επέμεινε πως το θέμα των εφημεριών πρέπει να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας των δυο νοσοκομείων. Έφερε μάλιστα παραδείγματα όπου στο Νοσοκομείο Γουμένισσας γίνονται εφημερίες χωρίς το βέλτιστο αποτέλεσμα. (Καρδιολογική, παιδιατρική, δερματολογικό, χειρουργικό)
Να εφημερεύει δηλαδή χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο, ή μόνο ένας γυναικολόγος, ή δερματολόγος με μεγαλύτερη συχνότητα από το τις αντίστοιχες εφημερίες στο Κιλκίς, το νοσοκομείο του οποίου δέχεται το κύριο βάρος των περιστατικών ολόκληρου του νομού κ.ο.κ.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:37

Σύσκεψη διοικήσεων και γιατρών

Συντάκτης:
Κι αφού υπάρχουν ένθεν και ένθεν επιχειρήματα, προτείνουμε εμείς.
Γιατί οι δυο διοικητές δεν συγκαλούν κοινή σύσκεψη όλων των γιατρών των δυο νοσοκομείων για να συζητήσουν τα εξειδικευμένα αυτά προβλήματα χωρίς ο όποιος διάλογος να γίνεται δημόσια και να επιβαρύνεται είτε από τοπικιστικές σκοπιμότητες είτε από αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις.
Κανείς δεν είναι αντίθετος να πληρωθούν οι γιατροί τις εφημερίες τους. Αλλά όλοι οι πολίτες θα ήταν αντίθετοι να πληρώνονται εφημερίες στον …βρόντο. Δηλαδή άνευ αντικρίσματος. Όπως π.χ. το να εφημερεύει το δερματολογικό της Γουμένισσας 15 μέρες το μήνα.
Μακριά από σκοπιμότητες λοιπόν ας λύσουν ένα θέμα που μπορεί να λυθεί εσωτερικά.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:25

Αδικίες στον αναδασμό της Μ. Βρύσης

Συντάκτης:
Ανώνυμη είναι η επιστολή που έφτασε στα γραφεία μας, αλλά το θέμα που θίγει είναι τόσο σοβαρό, αν αληθεύει, ώστε κρίναμε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσουμε.
Καταγγέλλεται λοιπόν ότι στη διαδικασία αναδασμού που έγινε στη Μ. Βρύση καταγράφονται μεγάλες αδικίες. Κι ενώ οι περισσότεροι έλαβαν ίσης ή και κατώτερης αξίας χωράφια από όσα είχαν προ του αναδασμού στην κατοχή τους, ορισμένοι έλαβαν εκτάσεις – φιλέτα, χωράφια οικοπεδοποιήσιμα με αξία άνω των 10.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ η πλειοψηφία των χωραφιών αξίζει περί τα 300-350 ευρώ/στρέμμα.
Βράζει το χωριό από την αδικία, καταγγέλλει ο επιστολογράφος μας  και μας ζητάει να διερευνήσουμε τη νομιμότητα της διαδικασίας.
Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να κοινοποιήσουμε την καταγγελία ζητώντας από όσους είναι αρμόδιοι να ελέγξουν αν όντως έτσι είναι κι αν όχι να εξηγήσουν τι ακριβώς γίνεται.
Γιατί, κάπου θα υπάρχει και φωτιά με τόσο καπνό που «βγάζει» η επιστολή.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:25

Να είναι ήσυχοι

Συντάκτης:
Είναι προφανές ότι ο Νίκος Ορφανίδης δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη με το γαλάζιο συνδυασμό.
Επομένως ας ησυχάσουν οι …ανήσυχοι.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:25

Σίγουρος ο Μάκης

Συντάκτης:
Μετά και τη συμπεριφορά της διοίκησης της Ρηγίλλης απέναντι στον Μάκη Πεντζερετζή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι προσέθεσε ένα ακόμα μαχητικό υποστηρικτή στα κιτάπια της.
Κι αν όχι η Ρηγίλλης, ε,, κάπου εκεί κοντά…
Πως το λέει το Ευαγγέλιο; Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι…
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:24

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει…

Συντάκτης:
Μοναδικός υποψήφιος για γραμματέας στην Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφέρει το ρεπορτάζ.
Δεν είναι ο ίδιος που ήρθε πέρυσι Ιούνιο μήνα και απαριθμώντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Καραμανλή μιλούσε για μείωση των ελλειμμάτων που άφησε το ΠΑΣΟΚ;
Νομίζω, ο ίδιος Ανδρέας είναι.
Μικρή λεπτομέρεια: Το έλλειμμα που άφησε πίσω της η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν μόλις 14%!
Βουλωμένο γράμμα διαβάζει ο Ανδρέας…
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:24

Αριστερή Πρωτοβουλία

Συντάκτης:
Λοιπόν, σας έχουμε νέα…
Θα θυμάστε ότι πρόσφατα συναντήθηκαν οι φίλοι και οι προσκείμενοι στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Παναγιωτακόπουλου για να διαβουλευθούν.
Στη σύναξη διακρίναμε – ο σπιούνος μας δηλαδή διέκρινε- και μερικούς Κιλκισιώτες:  Λάκης Πιπερίδης, Μιχάλης Αμοιρίδης (ήρθε από τη Σουηδία το …θηρίο) και τινές άλλοι που …αναζητούνται.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:13

Γαλάζια έκρηξη

Συντάκτης:
Πράματα και θάματα έγιναν τους τελευταίους μήνες σε τούτη την χώρα. Ανετράπη το σύμπαν, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό έγιναν αγνώριστα, η οικονομική πολιτική περισφίγγει μεγάλες ομάδες πληθυσμού, Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση, αγροτική οικονομία σε κρίση, εργοστάσια να κλείνουν και στην Παιονία…
Ε, για όλα αυτά δεν εκδόθηκε μια ανακοίνωση από καμιά οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας της ευρύτερης περιοχής Παιονίας και Πολυκάστρου.
Για ένα θέμα που αφορά την μεταφορά πίστωσης 50.000 ευρώ από τις εφημερίες των γιατρών της Γουμένισσας στο κονδύλιο των εφημεριών του νοσοκομείου Κιλκίς, οι τέσσερις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας της Παιονία – Πολυκάστρου κατάφεραν να θυμώσουν, να κινητοποιηθούν, να συγχρονιστούν και να εκδώσουν ένα πολεμικό ανακοινωθέν  κατά της απόφασης!
Δεν υπεισερχόμαστε στο βάσιμο ή αβάσιμο στο  δίκαιο ή άδικο της απόφασης.
Αλλά όσοι πρωταγωνίστησαν στον εν λόγω συγχρονισμό καλό θα ήταν να είχαν την αίσθηση του μέτρου.