Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 1:34:04 πμ
etpa
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 19:52

Silver Alert για Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Λέγαμε για την ωραία (αριστερή) ατμόσφαιρα που παρουσίασε η Ν.Ε. Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία της συνεδρίαση με τα συντροφικά αλληλομαχαιρώματα για τα μάτια της Κίνησης Πολιτών δήμου Παιονίας.

 

Εμ οι άλλοι σύντροφοι. Αυτοί της Κεντροαριστεράς… Του ΠΑΣΟΚ ντε… Εξαφανίστηκαν από τη δημόσια ζωή του νομού. Λες και δεν υπάρχουν. Προσφυγικό, νοσοκομείο, πανδημία, οικονομία θέματα και προβλήματα να «φαν’ κι οι κότες» κι αυτοί απέχουν.
Ή ενδεχομένως επέχουν. Περί άλλων τυρβάζουν
Με την ευκαιρία: Είναι να απορείς ποιος είναι ο ρόλος των κομμάτων- προσέξτε, νομαρχιακών επιτροπών κομμάτων κι όχι βουλευτών να εξηγούμαστε- στη δημόσια ζωή ενός νομού.
Με τι ασχολούνται; Με τα τοπικά προβλήματα πάντως ΔΕΝ.
Κι όταν λέμε ασχολούνται εννοούμε να ασχοληθούν πολιτικά. Δηλαδή δημόσια.
Άντε να συνεδριάσουν μια δυο φορές πριν από εκλογές, να πουν τη γνώμη τους για τα ψηφοδέλτια προς την ηγεσία και κάπου εκεί κλείνουν ως κόμματα.
Αναφερόμαστε πάντα στη δημόσια λειτουργία τους. Αν θα μαζεύονται και θα γκρινιάζουν ο ένας εναντίον του άλλου ή η μια μερίδα σε βάρος της άλλης, ελάχιστη σημασία και αξία έχει. Όπως απολύτως καμιά σημασία δεν έχουν οι προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών, αν δεν γνωρίζουμε τις απόψεις τους στα τοπικά θέματα.

***

Τρανταχτή εξαίρεση το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Μπορεί να πασπαλίζει τις απόψεις και θέσεις τους με τις γενικές θέσεις του κόμματος, αλλά -κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά- καταπιάνεται με σχεδόν όλα τα τοπικά προβλήματα, ασκεί κριτική και προτείνει. Συμφωνείς ή διαφωνείς αδιάφορο. Σημασία στην πολιτική είναι να κατεβαίνεις με θέσεις σε όσα απασχολούν τον γείτονά σου, τον συμπολίτη σου.Κι αυτό δεν το βλέπουμε σε άλλα κόμματα.