Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 5:03:00 πμ
etpa
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 21:30

Το Κιλκίς «καίγεται» για χώρους στάθμευσης

Συντάκτης:

Είναι χρόνιο το μαρτύριο με τη στάθμευση στο κέντρο του Κιλκίς και διαρκώς χειροτερεύει, αφού τα αυτοκίνητα περισσεύουν και χώροι στάθμευσης δεν προκύπτουν.
Μια ανοιχτή πληγή που επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Λάζαρο Παζαρτζικλή, ο οποίος κι έφερε ως παράδειγμα αυτό που έγραψαν οι εφημερίδες μας, με την πρωτοβουλία του δήμου Παιονίας να βρει και να νοικιάσει δυο ιδιωτικά οικόπεδα στην Γουμένισσα για να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης.


Το σίγουρο είναι πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις. Και μέσα σ’ αυτές πρέπει ο δήμος να απαιτήσει το άνοιγμα του χώρου πίσω από τις Δίδυμες Καπναποθήκες, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως πάρκινγκ και έδινε ανάσες στην πόλη. Η Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου έκλεισε όλο το χώρο με τον κίνδυνο πτώσης σοβάδων. Δεν είναι αυτή η λύση. Και ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί -εν έτει 2021- και ο χώρος να αξιοποιηθεί.
Και προς τους καταστηματάρχες ή εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης: Δεν χρειάζεται το πρωί να κατεβαίνετε με τα αυτοκίνητά σας στο κέντρο, καλύπτοντας τους ελάχιστους χώρους στάθμευσης. Περπατήστε ως το κατάστημα ή το γραφείο σας, κάνει καλό στην υγεία και δίνει και τη δυνατότητα στον καταναλωτή ή τον επισκέπτη της πόλης να παρκάρει πιο εύκολα.