espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 6:32:49 πμ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 22:53

20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου, την «Ημέρα της Αστυνομίας» μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.


 Η Αστυνομία   εξασφαλίζει στον πολίτη το δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να εκφράζεται, να ονειρεύεται και να δημιουργεί ελεύθερα χωρίς την αβεβαιότητα και το φόβο της βίας και του εγκλήματος. Αποτελεί την αμυντική ασπίδα της κοινωνίας και όχι το μηχανισμό αστυνόμευσής της. Κι αυτό κάνει καθημερινά.
Για να ανταποκριθεί λοιπόν στις προσδοκίες της Πολιτείας και των πολιτών:
Καλλιεργεί μια νέα φιλοσοφία του Αστυνομικού έργου με βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της ηθικής θωράκισης του προσωπικού της.
· Ανοίγετε  στην κοινωνία με στόχο να φέρουμε τον Αστυνομικό δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη με την δημιουργία θεσμών όπως ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και τις Κινητές Μονάδες Αστυνομεύσεις (Κ.Α.Μ)
·Προωθεί την αποκέντρωση των δράσεων προς τις τοπικές κοινωνίες, προσδίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη, παρά στην καταστολή.
·    Αξιοποιεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.
·Εκσυγχρονίζει την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό των Υπηρεσιών  με σύγχρονα υλικά και μέσα, ιδιαίτερα στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, εγκληματολογικών ερευνών και εκπαίδευσης.
·Ενισχύει τη συνεργασία μας με τη διεθνή αστυνομική κοινότητα και τους Οργανισμούς που έχουν στόχο τους τη διεθνή εγκληματικότητα και τρομοκρατία.`  
Αυτές είναι οι βασικές της προτεραιότητες και οι κεντρικοί της  στόχοι. Για να υλοποιηθούν, εκτός από τη δική μας προσπάθεια, χρειάζεται και η δική σας κριτική στάση και συνεργασία.
Η Ελληνική Αστυνομία σας ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που της δείχνετε και σας προσκαλεί σε μια κοινή τοποθέτηση και δράση απέναντι στα προβλήματα.