Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 7:40:09 μμ
etpa
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 21:33

Αδειάζει από τους Αφγανούς η δομή της Νέας Καβάλας

Συντάκτης:

Με εφτά λεωφορεία στα οποία επιβιβάστηκαν  από τη δομή της Νέας Καβάλας με προορισμό τη δομή της  Καβάλας αποχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 230  Αφγανοί μετανάστες- πρόσφυγες από τους συνολικά 1.029 μεταφερθέντες στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Μόρια της Λέσβου.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα είχαν αποχωρήσει από τη δομή της Νέας Καβάλας περί τους 220 μετανάστες, όλοι Αφγανοί με προορισμό πάντα την Καβάλα όπου φιλοξενούνται μόνο Αφγανοί, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να διαθέτουν οι δομές σχετικώς ομοιογενή εθνικό χαρακτήρα φιλοξενούμενων για την αποφυγή εντάσεων.

 

Οι υπολειπόμενοι από τους 1.029 αναμένεται λίαν προσεχώς να μεταφερθούν κι αυτοί σε άλλες δομές, ελαφρύνοντας το δομή της Νέας Καβάλας .

Υπενθυμίζουμε ότι με την άφιξή τους εδώ στις αρχές Σεπτέμβρη και στις ανησυχίες που εκφράστηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δεσμευτεί ότι στο τέλος του μήνα οι πρόσθετοι πρόσφυγες θα αποχωρούσαν μεταφερόμενοι σε άλλες δομές.

Η υπουργική δέσμευση έστω με καθυστέρηση μισού μήνα υλοποιείται, αλλά ουδείς μπορεί να είναι ήσυχος ότι η Νέα Καβάλα θα παραμείνει στο ..απυρόβλητο ιδιαίτερα ενόψει των αυξημένων ροών προσφύγων από τα μικρασιατικά παράλια.

Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που το θέμα του προσφυγικού απασχολεί σε κάθε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας.  Όπως στο τελευταίο, μόλις το βράδυ της Τρίτης, όταν πρώην και νυν δήμαρχος διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον πρώτο να κατηγορεί για έλλειψη σπουδής τον κ. Σιωνίδη να ζητήσει από την Αθήνα  και την κυβέρνηση  να τηρήσει τις υποσχέσεις της και τον Δήμαρχο να απαντά ότι ο πρώην δήμαρχος δεν διαβάζει ούτε καν τις ανακοινώσεις του δήμου που αναφέρονται σε συναντήσεις του κ. Σιωνίδη με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, αρμόδια για το μεταναστευτικό.

Πολυμέσα