Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 1:37:45 πμ
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 20:30

Αδέλφια και με «βούλα» Αξιούπολη και Χανιά

aderfopoihsi


Στην ολοκλήρωση της αδελφοποίησης προχώρησαν οι δήμοι Αξιουπόλεως και  Χανίων, με ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα  Αξιούπολης το περασμένο Σάββατο 16.5.10., παρουσία σύσσωμης της  τοπικής δημοτικής αρχής, με επικεφαλής την δήμαρχο Σόνια Συμεωνίδου,  και δεκαμελούς αντιπροσωπείας του δήμου Χανίων, με επικεφαλής τον  δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη. Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη φάση της αδελφοποίησης των δύο δήμων, μιάς  ιδέας που γεννήθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των  αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 11 Μαϊου  του 2008 στο μουσείο του Σκρα, είχε πραγματοποιηθεί στα μέσα του  περασμένου Σεπτεμβρίου στα Χανιά με την παρουσία αντίστοιχης αντιπροσωπείας από πλευράς του δήμου Αξιούπολης.
Από την πλευρά της η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου στην ομιλία  της ενώπιον των επισήμων και πολιτών, που παρέστησαν στην εκδήλωση,  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον χαρακτήρα της αδελφοποίησης  επισημαίνοντας, ότι δεν ήταν επικοινωναική επινόηση, ούτε ότι  στηρίχθηκε σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς. Ήταν και θα είναι μία  διαρκής και αμφίδρομη σχέση, που δεν αφέθηκε να παρασυρθεί από το  «κόμα» της ρουτίνας της «βιομηχανίας» αδελφοποίησης, μεταξύ των  πόλεων και των δήμων.
Από την δική του πλευρά ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης δεν  παρέλειψε να αναφερθεί στους «αδελφικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των  δύο δήμων» που πιστοποιούνται μέσα από την υπογραφή του πρωτοκόλλου  αδελφοποίησης αλλά και στις δράσεις ενδυνάμωσης αυτών των δεσμών που  προγραμματίζονται από πλευράς των δύο δήμων, εκφράζοντας ταυτοχρόνως  την εκτίμηση, ότι αυτό θα συνεχισθεί και στο πλαίσιο των νέων δήμων,  που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης από πλευράς των δύο δημάρχων, η κ. Συμεωνίδου απένειμε ειδικό τιμητικό έπαθλο με το σήμα  του δήμου Αξιούπολης στον κ. Βιρβιδάκη, ενώ στην συνέχεια είχαμε την  ανταλλαγή δώρων, με την δήμαρχο Αξιούπολης να προσφέρει στον ομόλογό  της μεταξύ άλλων σε ειδική συσκευασία την πρώτη διακήρυξη, που  κυκλοφόρησε στην Θεσσαλονίκη μετά την σύσταση της Τριανδρίας, και τον  δήμαρχο Χανίων ειδικές αυθεντικές εκτυπώσεις φωτογραφιών από  δημοσιεύματα του γαλλικού και αγγλικού Τύπου γιά την περιοχή των  Χανίων ηλικίας 120 ετών.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων ο νομάρχης Θεσσαλονίκης  Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Σισμανίδης, οι  δήμαρχοι Κιλκίς και Ευρωπού κκ Δημήτρης Τερζίδης και Ευθύμιος (Μάκης)  Κουρτζανίδης, ο εκπρόσωπος της νομαρχίας Αναστάσιος Αμανατίδης, ο  πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Βορείου Ελλάδος Πέτρος  Πετρακάκης, ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος εθνικών ερευνών και  μελετών «Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης, όπως επίσης και  η εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Βαφοπούλειου  πνευματικού κέντρου Ξένια Βλαχάκη-Μηλιαρά, που προσέφεραν και έλαβαν  δώρα, όπως και ο εκπρόσωπος του πανελληνίου συλλόγου απογόνων  Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» Κυριάκος Τσορλίνης σειρά δώρων στον  δήμαρχο Χανίων.