Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 2:32:24 μμ
etpa
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 19:20

Αδέσποτα σε ημιάγρια κατάσταση στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το οξύτατο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα αδέσποτα σκυλιά στο ανατολικό τμήμα της πόλης του Κιλκίς συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

Μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκύλων έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη και μάλιστα είναι ιδιαίτερα επιθετικά στους ανθρώπους.

 

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Μπαλάσκας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για το πως δημιουργήθηκε εκ νέου σοβαρό ζήτημα με τα αδέσποτα. Όπως είχαμε γράψει, στα τέλη του καλοκαιριού έκλεισε ο ΧΥΤΑ του Κιλκίς και τα απορρίμματα πλέον μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ των Σερρών. Στην περιοχή του ΧΥΤΑ έβρισκαν τροφή και στέγη πολλά από τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία μάλιστα δεν ήταν και εξοικειωμένα με την παρουσία και συνύπαρξη με τους ανθρώπους.

Από την στιγμή που ο ΧΥΤΑ έκλεισε, τα σκυλιά αναζήτησαν τροφή στην πόλη. Περίπου 20 αδέσποτα σε ημιάγρια κατάσταση -όπως τόνισε ο κ. Μπαλάσκας- περιφέρονται κυρίως στην περιοχή του Ζωοπάζαρου και είναι επιθετικά στους ανθρώπους, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής. Η υπηρεσία του δήμου μπόρεσε ελάχιστα να πιάσει, αλλά τα περισσότερα είναι ελεύθερα και επιθετικά. Ακόμη και η συνεργασία με το Φιλοζωικό Σύλλογο δεν μπόρεσε να λύσει το πρόβλημα.