Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 10:22:58 μμ
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 23:40

Άδικος ο αποκλεισμός του Πολυκάστρου

Συνέχεια στην αντίδρασή του για τον άδικο αποκλεισμό του Πολυκάστρου από την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνει με απαντητική του επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυκάστρου προς το υπουργείο, στην οποία αναφέρει:

Κύριοι,
Σε συνέχεια του ως άνω εγγράφου σας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι ο Κανονισμός 1698/2005 στον οποίο αναφέρεσθε στην παράγραφο 3 του άρθρου 50,περίπτωση (α) αναφέρει για τις λοιπές –πλην ορεινών και δυσπρόσιτων περοχών- επιλέξιμες περιοχές ότι πρέπει «να επηρεάζονται από σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα, ιδίως από χαμηλή παραγωγικότητα του εδάφους ή κακές κλιματικές συνθήκες και η διατήρηση εκτατικής γεωργικής δραστηριότητας να είναι σημαντική στις περιοχές αυτές για τη διαχείριση της γης» .
Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά παρουσιάζει ο Δήμος Πολυκάστρου και συνεπώς είναι εντάξιμος στο μέτρο 312 και είναι πραγματικά άδικο να εξαιρείται το Δ.Δ. Πολυκάστρου με μόνο κριτήριο το πληθυσμιακό, διότι πέραν των άλλων οι κάτοικοι του ασχολούνται κυρίως με αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Ειλικρινά δεν θα επανερχόμασταν στο αίτημα μας αν η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν είχε κυριολεκτικά εξουθενώσει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της μικρής μας κοινωνίας.  
Πέρα από το γεγονός οτι οι επιχειρήσεις του ευρύτερου Δήμου Πολυκάστρου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αφού ο μεγαλύτερος αριθμός έχει έδρα το Δ.Δ. Πολυκάστρου, ανακύπτουν και θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού με τους γειτονικούς Δήμους Αξιούπολης και Γουμένισας με τους εμπορικούς συλλόγους των οποίων διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις λόγω των κοινών αγώνων μας για προκοπή και ανάπτυξη σε αυτό τον πολύπαθο τόπο του Δυτικού Κιλκίς.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία με την οποία διαχειρίζεσθε παρόμοια θέματα εθνικής ανάπτυξης ζητώ εκ μέρους των εμποροεπαγγελματιών της πόλης μας την άμεση διόρθωση της αδικίας αυτής.

Με  τιμή
Ι.Αδαμόπουλος
Πρόεδρος του Δ.Σ.