Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9:04:51 πμ
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 09:45

Αδρανήσατε επί πολλά χρόνια. Τώρα τρέξτε για τα μεγάλα έργα

Όλοι οι Κιλκισιώτες γνωρίζουν ότι τα αθλητικά έργα από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» στην πόλη του Κιλκίς, και συγκεκριμένα το κολυμβητήριο, το κλειστό προθερμαντήριο στίβου, το νέο κλειστό γυμναστήριο αλλά και οι κερκίδες του σταδίου έχουν «παγώσει» και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς προσπάθησε πολλές φορές να πιέσει την γενική γραμματεία αθλητισμού ώστε να ολοκληρώσει τα έργα, να πάρει απαντήσεις γιατί έχουν περιφρονηθεί στερώντας από όλους τους κατοίκους και ειδικά από την νεολαία σύγχρονους και οργανωμένους χώρους άθλησης.
Έτσι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης αποφάσισε να πιέσει με ένα διαφορετικό τρόπο συνεργαζόμενος με όλους τους αθλητικούς φορείς και τους δημότες. Μετά από πρόσκληση του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σύσκεψη στο Δημαρχείο Κιλκίς,  στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων και σωματείων του δήμου Κιλκίς.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε , μετά από αναλυτική ενημέρωση  του δημάρχου, η πορεία της υλοποίησης των αθλητικών έργων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Κιλκίς και ο συντονισμός των κοινών δράσεων και ενεργειών που πρέπει να γίνουν εφεξής.
«Αυτά τα έργα αφορούν το σύνολο της πόλης, του Δήμου αλλά και ολόκληρου του νομού. Δεν ζητάμε κάτι το ιδιαίτερο αλλά ούτε και να μας κάνουν χάρη. Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε» τόνισε ο κ. Τερζίδης και συνέχισε: «η περιφερειακή ανάπτυξη περνάει μέσα από τις πράξεις. Δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω την περιφρόνηση της Πολιτείας, που μας υποτιμάει».
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην υπουργός και βουλευτής  Κιλκίς κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο αντινομάρχης Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Σπίγκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Φωτιάδης και ο προϊστάμενος του Γραφ. Φυσικής Αγωγής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Χ"Ιωάννου.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης, που τα έργα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός αθλητισμού, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευση και την πικρία του για την αδράνεια της Πολιτείας απέναντι σε σημαντικά έργα αθλητισμού που θα έδιναν πνοή στο Κιλκίς.
Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και ενεργειών που θα ακολουθηθούν ως μέσο πίεσης της Πολιτείας για την ολοκλήρωση των αθλητικών έργων του ΔΑΚ Κιλκίς, συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμαρχο Κιλκίς και τους εκπροσώπους των συλλόγων και σωματείων κκ Νίκο Σερασκέρη, Νίκο Στανημερόπουλο, Χρήστο Χειρούλη και Κώστα Ευθυμίου, ενώ παράλληλα εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα το οποίο θα παραδοθεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη κατά την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στην οποία θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.
Επίσης θα ακολουθήσουν μια σειρά από δράσεις ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα περισσότερο, με ενημερωτική εκστρατεία και εκδηλώσεις μπας και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και ολοκληρωθούν τα έργα.
Η δημοτική αρχή του Κιλκίς και οι αθλητικοί φορείς (σύλλογοι & σωματεία) του Δήμου Κιλκίς εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την αδράνεια και την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας  στην πορεία της υλοποίησης των αθλητικών έργων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κιλκίς. Οι διαβεβαιώσεις του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ορφανού ότι τα έργα σύντομα θα αποπερατωθούν, δυστυχώς δεν τηρήθηκαν.
Το νέο κλειστό γυμναστήριο, το κολυμβητήριο και η διαμόρφωση των κερκίδων με την παράλληλη κατασκευή  του κλειστού προπονητηρίου στον χώρο του ΔΑΚ Κιλκίς, είναι έργα που η υλοποίησή τους ξεκίνησε πριν από μία εξαετία με χρηματοδότηση της Πολιτείας και που έκτοτε το μεν κολυμβητήριο και το κλειστό προπονητήριο παραμένουν στο στάδιο της θεμελίωσης το δε νέο κλειστό γυμναστήριο που έχει αποπερατωθεί δεν παραδίδεται λόγω έλλειψης  χρηματοδότησης στον εργολάβο του έργου.
Επειδή όλα τα παραπάνω αθλητικά έργα αποτελούν έργα πνοής για την αθλητική νεολαία όχι μόνο του δήμου Κιλκίς αλλά και ολόκληρου του νομού μας , επειδή σήμερα παραμένουμε ο μοναδικός νομός της παραμεθόριας ζώνης της χώρας μας που δεν μπορεί να προσφέρει στην αθλούμενη νεολαία και στους ελεύθερα αθλούμενους τις στοιχειώδεις εγκαταστάσεις άθλησης , καλούμε την επίσημη πολιτεία και τους φορείς της , καθώς και τους εκπροσώπους του νομού μας στο Κοινοβούλιο να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προβούν σε όλες τις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν την άμεση ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Κιλκίς.