Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 4:57:41 μμ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 22:24

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 θα τελεστεί  για πρώτη φορά  προς τιμή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου, προστάτη των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών, όρθρος και θεία λειτουργία, στην εκκλησία Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου στον μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης.

 

Η ανακήρυξη του Αγίου ως προστάτη, έγινε  σύμφωνα με την Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά την 164η συνάντηση αυτής ( Ιούνιος 2021), κατόπιν προτάσεως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, με εισηγητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής Κιλκισίου και Άγιου Αθανάσιου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, εκ μέρους της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει τα κάτωθι:

    14/09/2022 - ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς σε συνεργασία  με τον Δήμο Κιλκίς γιορτάζοντας την ημέρα του Εφέδρου Αξιωματικού, τιμά τον ένα χρόνο απουσίας του Μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με την εκδήλωση: «Που να βρω την ψυχή μου», Ανθολογία Μίκη Θεοδωράκη.

Από την  Όμορφη Πόλη, μέχρι την Άρνηση, οι ωραιότερες μελωδίες και τραγούδια  του Μεγάλου μας Μίκη, με καλλιτεχνική επιμέλεια του Κιλκισιώτη Μαέστρου  και μέλος του  Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς κ. Θεόδωρου Ορφανίδη.

Στον προαύλιο χώρο της ΛΑΦ Κιλκίς, τραγουδισμένα μοναδικά  από τον Ιωάννη Λάκη. Μαζί του στο Πιάνο o Αλέξανδρος Τσακιρίδης και στο Μπουζούκι ο Μανώλης Μπάσης.

Ώρα έναρξης:19:00, Είσοδος ελεύθερη

15/9/2022 - ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ.

      08.00 έως 10.30 στην Εκκλησία του μεθοριακού σταθμού Δοϊράνης, όρθρος και θεία  λειτουργία προς τιμήν του προστάτη του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ. 

     Αρτοκλασία Υπέρ Υγείας των Εφέδρων Αξιωματικών και  των οικογενειών τους.

Ο ΣΥΝΔΕΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ευχαριστεί θερμά την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, καθώς και τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ, για την ηθική και υλική συμπαράστασή τους στις πιο πάνω εκδηλώσεις και τις Κυρίες που συνέβαλαν εθελοντικά για την αρτιότερη διοργάνωση τους.