Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 6:48:50 πμ
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 10:23

Αφιερωμένη στα παραμύθια η γιορτή του 2ου Δημ. Κιλκίς

 Αφιερωμένη στα παραμύθια θα είναι η γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που διοργανώνετε με τη λήξη του διδακτικού έτους.
Χορηγοί στην εκδήλωση θα είναι η ΚΛΕΕΜΑΝΝ, η ΕΝΙΜΕΧ, το Επιμε-λητήριο και η ΑΤΕ Κιλκίς.
Φέτος η εκδήλωσή επιχειρεί να διεισδύσει σε ένα πολύ αγαπημένο σε όλους κόσμο, τον κόσμο των παιδικών παραμυθιών. Παραμύθια με νόημα και περιεχόμενο, τα οποία συνοδεύονται από ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική με καλλιτέχνες ευαίσθητους και δεξιοτέχνες, με χορευτικά τραγούδια που προβάλλουν τη λαϊκή παράδοση με τρόπο που να ευαισθητοποιεί τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους.
Η καλλιέργεια της αγάπης στη λαϊκή μας παράδοση με μόνη αναφορά στα παραμύθια και τη μουσική θα ήταν ελλειμματική, αν δεν συμπεριελάμβανε και την έμπρακτη καλλιέργεια της αγάπη στον άνθρωπο. Έτσι, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Των συνανθρώπων μας που όχι μόνο δε μένουν απαθείς και αδρανείς, αλλά με άμεσο κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής σώζουν εκατοντάδες συνανθρώπους μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φυσικά χωρίς κανένα κερδοσκοπικό σκοπό, αλλά με πολλή αγάπη για την ανθρώπινη ύπαρξη