Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:46:57 πμ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 19:11

Αγώνες ιχνηλατών στο Κιλκίς: Συμμετείχαν 28 κυναγωγοί και 81 σκύλοι

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων (Α.Κ.Ι.) Ιχνηλατών (ομάδας 6), που διοργάνωσε ο ΟΜΙΛΟΣ BEAGLE ΕΛΛΑΔΟΣ με την υποστήριξη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς.

 

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 28 κυναγωγοί που κατέβασαν στα τερέν με φυλές: Μπιγκλ, Ίστριας, Γιούρας και Ελληνικούς Ιχνηλάτες. Αναμετρήθηκαν συνολικά 81 σκυλιά.

Την πρώτη μέρα των αγώνων (Σάββατο 16/3) μπήκε στη βαθμολογία η αγέλη Ελληνικών Ιχνηλατών των Γιώργου Κολιάκη και Σωτήρη Γείτονα, η οποία συγκέντρωσε 144 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση με τον χαρακτηρισμό «Καλός».

Τη δεύτερη ημέρα (17/3), πρώτος αναδείχτηκε ο Πασχάλης Παρατσουκίδης, πάλι με αγέλη Ελληνικών Ιχνηλατών, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 173,25 και αποσπώντας τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος».

Ο κ. Παρατσουκίδης, ήταν αυτός που αναδείχτηκε νικητής του διημέρου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Μπιγκλ Ελλάδος, Μιχάλης Πεζίκογλου, εξήρε το ήθος και το κυνοφιλικό αίσθημα, όλων όσων συμμετείχαν στους αγώνες. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κιλκίς, Χαράλαμπο Βασιλειάδη, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Θεοκλή Παπαδόπουλο, Νίκο Παυλίδη και Νίκο Πικεφά, για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη βοήθειά τους.

Όλα τα τερέν της διοργάνωσης ήταν «μαρκαρισμένα» και πλαισιωμένα με βοηθούς και οδηγούς, που διευκόλυναν τους κριτές.

Άριστη ήταν και η συνεργασία της θηροφυλακής και του δασαρχείου, καθώς και Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, η οποία στήριξε τους αγώνες, όπου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Ιωάννη Φραγγίδη, ο οποίος μετείχε και με την ιδιότητα του διεθνούς κριτή.

Άψογη ήταν και η παρουσία των επίσης διεθνών κριτών: Αθανάσιου Γκόπη, Αθανάσιου Παπαγεωργίου, Νεκτάριου Κατσιώλη, Γεώργιου Μαργαριτιάδη, Δημητρίου Καψάσκη και Φώτη Πεσιλή (ως εκλέκτορα της εθνικής ομάδας).

«Το Κιλκίς απέδειξε ότι μπορεί και έχει την δυνατότητα και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να γίνει πόλη πρωταγωνίστρια για τη φιλοξενία αγώνων Ιχνηλατών! Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Ευριδίκη» για την άριστη συνεργασία (πρωινό στις 05:00 ,παράταση χρόνου εξόδου από τα δωμάτια, πάρκινγκ για τα σκυλιά). Συγχαρητήρια σε όλους όσοι διαγωνίστηκα και καλή επιτυχία σε όσους συνεχίζουν για τα προκριματικά της εθνικής», τόνισε ο κ. Πεζίκογλου.

Να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές, κάποιοι από τους οποίους ταξίδεψαν ακόμη και αεροπορικώς, όπως τα μέλη του Ομίλου Μπιγκλ Ελλάδος, Κωσταντίνος Αθανασίου και Σταύρος Σταυρινού, που ήρθαν από την Κύπρο, αλλά και ο Αντώνης Κασαϊτης, ο οποίος ταξίδεψε από τον Πύργο Ηλείας, για να συμμετάσχει στους αγώνες με τους Ελβετικούς Ιχνηλάτες του «Γιούρας», οι οποίοι και κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων.

kynigesia.gr