Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:18:26 μμ
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:08

Aγωνία για τη συνέχιση των Κοινωνικών Δομών

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς από τους εργαζόμενους στα Προγράμματα ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ και ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ του Ν. Κιλκίς. Αφορμή για την παραπάνω συνάντηση ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση για κλείσιμο των Κοινωνικών Δομών στις 31 Δεκεμβρίου 2010 εάν δεν χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε, με αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, εκ της συντονιστικής επιτροπής ελέχθησαν τα ακόλουθα: "Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως γίναμε, για την εκάστοτε κυβέρνηση, ο βατήρας για τη γλυκιά εξουσία. Μιλούσαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας όλο καμάρι, διεκδικώντας άλλοτε την πατρότητα της ιδέας, κι άλλοτε πάλι, την επιτυχία της εφαρμογής. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για εμάς, για τα προβλήματα και τους προβληματισμούς μας, για το αδιέξοδο στο ποίο βρισκόμαστε, εμείς και οι οικογένειές μας.
Δε φταίει καμιά Ευρωπαϊκή Ένωση για την παύση της χρηματοδότησης. Οι κοινοτικές οδηγίες ήταν σαφέστατες από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Χρηματοδοτούμε το «Βοήθεια στο Σπίτι», με στόχο η Ελλάδα να μπορέσει να αναλάβει κάποια στιγμή να εντάξει το πρόγραμμα στον κρατικό υπολογισμό και να το μετατρέψει σε μόνιμη δομή. Ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι που δεν κατάφεραν τελικά να συνεργαστούν, που διαιώνιζαν το πρόβλημα, που κρατούσαν σε ομηρία χιλιάδες εργαζομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ξεπληρώσουμε εμείς, οι 4.500 εργαζόμενοι και οι 130.000 ηλικιωμένοι, τις ευθύνες των άλλων.
Ζητάμε την ενεργή στήριξη όλων σας, του κάθε Έλληνα πολίτη που οραματίζεται μια κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο".
Στη συνάντηση παρευρέθησαν και αντάλλαξαν απόψεις   συμβασιούχοι των προγραμμάτων Ν. Κιλκίς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, των σωματείων ΠΟΕ – ΟΤΑ και Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και ωφελούμενοι ηλικιωμένοι.