Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 5:54:07 πμ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007 10:48

«Αναγκαίες οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας»

Την πρόσφατη απόφασή της να αναπροσαρμόσει τα τέλη καθαριότητας αιτιολογεί η δημοτική αρχή του Κιλκίς, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σύμφωνα με τον νόμο τα Τέλη Καθαριότητας και φωτισμού, είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Δηλαδή οφείλουν να καλύπτουν επακριβώς τις δαπάνες ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ (μισθοδοσία, ΔΕΗ, καύσιμα, ανταλλακτικά) και ευθέως εξαρτώμενες από τις αυξήσεις του τιμάριθμου.

Εμείς, κάτω από την πίεση των συνεχών ανατιμήσεων στα είδη που συνθέτουν τις προαναφερόμενες δαπάνες, υποχρεωθήκαμε να αναπροσαρμόσουμε τα τέλη του δήμου μας.
Η αναπροσαρμογή αυτή αντιστοιχεί σε μια αύξηση 27 ευρώ τον χρόνο, για μια κατοικία 100τ.μ. στην α’ ζώνη και 21 ευρώ τον χρόνο για ίδια κατοικία στην β’ και γ’ ζώνη ενώ σε ποσοστιαία μορφή αντιστοιχεί σε αύξηση 23,5%.
Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους καθημερινά να συρρικνώνεται, είναι προφανές ότι η απόφασή μας αυτή ούτε εύκολη, ούτε ευχάριστη είναι.
Όμως, είναι μια απόφαση που μας την επιβάλλουν οι καταστάσεις.
Είναι τέλος, μια απόφαση απολύτως συμβατή με την υπόσχεση που δώσαμε στον δημότη του Κιλκίς, να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με αίσθημα ευθύνης και ευθυκρισίας, χωρίς δημαγωγίες που πρόσκαιρα ικανοποιούν και μακροπρόθεσμα μόνον αδιέξοδα και προβλήματα δημιουργούν».