Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:55:36 πμ
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 22:01

Ανανέωση Υπόσχεσης από τους Προσκόπους

proskopoi


Παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου, οι Πρόσκοποι του Κιλκίς ανανέωσαν την προσκοπική τους υπόσχεση, μπροστά στην ομώνυμη εκκλησία, στο Λόφο του Κιλκίς, τιμώντας παράλληλα τον προστάτη τους Άγιο. Φορώντας την επετειακή μαντίλα των 100 ετών της Προσκοπικής Κίνησης, λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι ανανέωσαν την υπόσχεση τους, που υπενθυμίζει στον εαυτό τους αλλά και στους γύρω τους την ευθύνη που έχουν αναλάβει για την εκπλήρωση του καθήκοντός τους προς τον Θεό, την Πατρίδα, την οικογένεια, το συνάνθρωπο και την κοινωνία.
Την υπόσχεση των λυκόπουλων πραγματοποίησε η αρχηγός της 1ης Αγέλης Ιωάννα Κοζανίδου, ενώ όλων των προσκόπων ο περιφερειακός έφορος Χρήστος Τομπουλίδης.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους παρακολούθησε τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη κ.κ. Εμμανουήλ, που στο κήρυγμα του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Προσκόπους, ενώ τίμησαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιώντας την περιφορά γύρω από την εκκλησία.
Στην τελετή της ανανέωσης παραβρέθηκαν εκτός των προαναφερόμενων, οι Έφοροι της Π.Ε. Σ. Σερασκέρης και Χρ. Καναρόπουλος, οι αρχηγοί του 1ου Συστήματος Λεων. Παπαδόπουλος και Αβ. Αβραμίδης και οι Αρχηγοί της 1ης Κοινότητας Λ. Μοσκώφ και της 2ης Κοινότητας Σ. Αγγελίδης.