Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 10:58:00 πμ
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 10:22

Αναπαύεται στη γη των Δικαίων ο Γιάννης Πολυχρονίδης

Συντάκτης:

Η ζωή του ολόκληρη ήταν ένας αγώνας. Να επιβιώσει, να μάθει γράμματα και να σπουδάσει, να κάνει οικογένεια και να προκόψει κι όταν τον προσκάλεσε η Αξιούπολη να συνδέσει το όνομά του με την τοπική ανάπτυξη, με εμβληματικά έργα, με την προσφορά στον τόπο που τον ανάθρεψε.

 

΄Ένας διαρκής αγώνας με πυξίδα την ανθρωπιά, τη δικαιοσύνη, την ακάματη  εργατικότητα. Το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 84 ετών, παρέδωσε το πνεύμα του στον Δημιουργό. Στέρεψε από δυνάμεις. Η αγαπημένη του Ρένα τον κράτησε στη ζωή για μεγάλο διάστημα, μεταγγίζοντας στον Γιάννη Πολυχρονίδη φροντίζοντάς τον με την απεριόριστη αγάπη της.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας. Όταν στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από το λάδι στο καντήλι του.

Η Αξιούπολη, η Παιονία κι ολόκληρο το Κιλκίς θρηνεί την απώλεια του ανθρώπου  που το όνομά του κατέστη συνώνυμο της αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος Αξιούπολης μετά τις εκλογές του 1990 και μέχρι το 2006. Τέσσερις θητείες και 16 χρόνια ηγήθηκε του δήμου Αξιούπολης όντας ο σημαιοφόρος της αυτοδιοίκησης και στο ν.  Κιλκίς.

Δήμαρχος με 24ωρο ωράριο, πάντα διαθέσιμος σε κάθε πολίτη-δημότη που χρειαζόταν τη συνδρομή του. Δήμαρχος του οποίου την παρουσία και το δυναμισμό ένοιωσαν οι πολλές κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους οποίους χρειάστηκε να κινητοποιήσει.

Ευγενικός και ανθρώπινος κυρίως με τους απλούς και ταπεινούς. Σκληρός όσο χρειαζόταν να πείσει τους δυνατούς κάθε καιρού για τα δίκαια της Αξιούπολης και των ανθρώπων της.

Η σφραγίδα της δωρεάς του στην Αξιούπολη είναι πανταχού παρούσα και αποτελεί τη ζώσα εικόνα της πόλης και της περιοχής. Έργα εμβληματικά που φέρουν τη σφραγίδα του Γιάννη Πολυχρονίδη. Λίμνη Μεταλλείου, Δημαρχείο, Πλατεία Αξιούπολης, Δημοτική Βιβλιοθήκη, αποχετευτικό δίκτυο, Γέφυρα Ειδομένης-Ευζώνων, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Δημοτικά Σφαγεία, Βιοτεχνικά πάρκα, αρδευτικά δίκτυα…

Περασμένα τα 80 του χρόνια, συνταξιούχος από καιρό κι ακόμα πρώτη έννοια του ο τόπος του. Να συμβουλεύει, να προειδοποιεί να παροτρύνει…

Τώρα, από το βράδυ της Δευτέρας, αναπαύεται εν κόλποις Αβραάμ. Στον τόπο των Δικαίων. Δίκαιος ο ίδιος και προπάντων αγωνιστής της Ζωής. Την οποία τίμησε όσο λίγοι.

Αποχαιρετούμε τον φίλο και ευχόμαστε στην Ρένα, στα παιδιά του, Κέλλυ και Πολυχρόνη, την εξ Ύψους παρηγορία.