Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 2:29:49 πμ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 15:07

Ανεξάρτητη Κίνηση Νέων στην Παιονία!

neoi_polykastro


Μια πρωτόγνωρη και αισιόδοξη για τα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας Κίνηση έχει δημιουργηθεί στην Παιονία, η οποία και πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, που ήταν εντυπωσιακή από άποψη μαζικότητας και πάθους. Πρόκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ, που στην πρώτη της συνάντηση γέμισε ασφυκτικά ένα κεντρικό καφέ της πόλης του Πολυκάστρου, κυρίως από νέους ανθρώπους.
Την παρουσίαση της Κίνησης ανέλαβε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της να την κάνει ο γεωπόνος Γιώργος Χαμουρούδης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε διάλογος.
Ο κ. Χαμουρούδης τόνισε:
«Το όνομα της Κίνησης δεν είναι τυχαίο, επιλέχθηκε έτσι ώστε να αντιπροσωπεύσει την ψυχή και το πνεύμα αυτής της προσπάθειας.
Μέσα από την λέξη ΝΕΟΣ προσπαθούμε να προσδιορίσουμε το πολιτικά νέο, το πολιτικά φρέσκο, το διαφορετικό από αυτό που έχει γίνει κατεστημένο.
Δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία, γιατί αν μη τι άλλο θεωρούμε τους εαυτούς μας πολιτικά, κοινωνικά και επαγγελματικά ώριμους, για να μην πω υπερώριμους.
Η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δίνει το στίγμα της απαλλαγής από κομματικές πεποιθήσεις και κάθε είδους αγκυλώσεις.
Όλα αυτά παραμερίστηκαν με μεγάλη ευκολία απ’ όλους εμάς μπροστά στο κοινό καλό.
Και ΚΙΝΗΣΗ, η τελευταία λέξη της ταυτότητας μας, μ’ αυτό προσεγγίζουμε το βαθύτερο είναι της ομάδας αυτής, γιατί είναι κοινή πεποίθηση όλων μας ότι η εξουσία για να θεωρηθεί επιτυχημένη δεν πρέπει ν’ ασκείται από ένα άτομο.
Εάν προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα πιστεύω μας, τους στόχους μας και τα όνειρα μας γύρω από έναν άνθρωπο θα έχουμε καταδικάσει την προσπάθεια αυτή εν τη γενέσει της.
Η ποικιλομορφία ιδεών, ο πλουραλισμός απόψεων, θα είχαν θαφτεί πριν προλάβουν να πάρουν μορφή κάτω από τις προσωπικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου
Είναι όμως γνωστό ότι στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος όλες οι πολιτικές κινήσεις πρέπει να εκφράζονται μέσα από έναν αρχηγό, και ο αρχηγός θα πρέπει με την σειρά του να εκφράζει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους και οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με διευρυμένη συναίνεση αν όχι με κοινή αποδοχή.
Αυτές οι ιδέες και πολλές άλλες δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκφρασθούν και να βρουν ζωτικό χώρο ύπαρξης μέσα σ’ έναν από τους γνωστούς προσωποκεντρικούς συνδυασμούς.
Πολλοί από εμάς, που παλαιότερα δοκιμάσανε κάτι τέτοιο, απέτυχαν οικτρά.
Έτσι, καταλήξαμε να θεωρούμε σήμερα μονόδρομο την δημιουργία της Κίνησης αυτής, με στόχο την κάθοδό της στις τοπικές δημοτικές εκλογές.
Δυστυχώς η γενιά μας άργησε πολύ να πάρει την τύχη της στα δικά της χέρια. Βασιστήκαμε πολύ στην εμπειρία και στη δύναμη των άλλων.
Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα για παραγωγή και μετουσίωση ιδεών σε σχέδιο ανάπτυξης και προόδου.
Ήρθε  η ώρα για αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου. Είναι καιρός να κοιτάξουμε  το μέλλον στα μάτια, να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να αποφεύγουμε την ανάληψη ευθυνών. Δεν μπορούμε άλλο να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Η κίνηση αυτή σκοπό έχει να καταστήσει όλους εμάς και όλους εσάς, προσωπικά υπεύθυνους για το μέλλον αυτού του τόπου, έτσι ώστε να μπορούμε να λέμε στα  παιδιά μας, ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Σας ευχαριστώ.»