Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:25:29 πμ
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:35

Ανεύθυνη Πολιτεία Βάναυσοι πολίτες

Με αφορμή το κρούσμα δηλητηρίασης του σκύλου, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008, που επί 10 χρόνια φρόντιζαν και περιποιόντουσαν οι καταστηματάρχες της περιοχής του πεζοδρόμου,  η Νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση. Είναι πια αποδεδειγμένο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό έλλειμμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων και όχι μόνο. Οι νόμοι και οι διατάξεις πού κατά καιρούς εκδίδονται κάτω από τις πολυάριθμες καταγγελίες και αντιδράσεις φιλόζωων και σχετικών σωματείων ,δεν εφαρμόζονται ή παρακάμπτονται κατά επιλογή.ωση.


Οι δήμοι δεν έχουν τις απαιτούμενες υποδομές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα παρόλο πού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι διατίθενται πιστώσεις από τον κρατικό Προϋπολογισμό για την οικονομική ενίσχυση των δαπανών τους. Από την άλλη μεριά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πολιτών πού αντιμετωπίζει τα ζώα με μια βάναυση και βίαιη συμπεριφορά πού ντροπιάζει διεθνώς τη χώρα μας.
Πιστεύουμε ότι όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν.
Είναι χρέος της πολιτείας να υιοθετήσει μια υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα των ζώων κυρίως αυτών πού ζουν μέσα στις αστικές περιοχές.
Πρέπει να υποχρεωθούν όλοι οι δήμοι να δημιουργήσουν στις περιοχές τους κυνοκομεία όπου θα προστατεύονται πραγματικά τα αδέσποτα ζώα με τη βοήθεια εθελοντών και φιλοζωικών συλλόγων
Πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται παραδειγματικά όποιος κακοποιεί τα ζώα ,και τέλος πρέπει να απαγορευτεί η διακίνηση της φόλας και κάθε άλλη δηλητηριώδης ουσία πού με μεγάλη ανευθυνότητα προμηθεύουν φαρμακεία και διάφορα καταστήματα ζωοτροφών.
Ακόμη πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχονται τα διάφορα PET SHOPS ώστε να διαπιστώνεται κατά πόσο εφαρμόζεται η υπουργική απόφαση 266541,πού συμπληρώνει το νόμο 3170/2003, σχετική με τη σωστή λειτουργία αυτών των καταστημάτων, και τις συνθήκες διαβίωσης των προς πώληση ζώων πού δεν είναι εμπορεύματα . Πρέπει να ελέγχονται αυστηρά όσοι διακινούν ζώα προς υιοθεσία στο εξωτερικό, ώστε να αποκλείεται η χρησιμοποίησή τους για πειράματα ή άλλες εμπορικές δραστηριότητες.
Νεολαία Συνασπισμού Κιλκίς - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.