Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 4:33:42 μμ
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2008 04:26

Ανησυχία εμπόρων για την ακρίβεια

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την ανησυχία του για το πρόσφατο «κύμα» ανατιμήσεων σε συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς και δηλώνει πως οι κλάδοι αυτοί δεν αφορούν το εμπόριο που εκπροσωπεί.
Ο Σύλλογος ζητά από την πολιτεία την λήψη αποτελεσματικών μέτρων τέτοιων, ώστε, όσο γίνεται γρηγορότερα να οικοδομηθεί σε στέρεες βάσεις η εμπιστοσύνη της, με τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας,
ενώ υιοθετεί την σχετική ανακοίνωση και τις απόψεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων παθογόνων φαινομένων, όπως είναι η ακρίβεια, αποτελεί προτεραιότητα του ΥΠΑΝ, που έχει όμως και την ευθύνη παρακολούθησης της εφαρμογής των λαμβανομένων αποφάσεων, τόσο σε κεντρικό, όσο και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο. Δυστυχώς, σε καθημερινή βάση, η υπερδιόγκωση του κάθε μορφής παραεμπορίου μάς θυμίζει ότι, οι νόμοι υπάρχουν αλλά δυστυχώς τα εντεταλμένα όργανα δεν μεριμνούν για την εφαρμογή τους…»
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συνάντησης με τους δύο Τοπικούς Συλλόγους Προστασίας Καταναλωτών, ώστε την ημέρα Καταναλωτή (15 Μαρτίου) να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με δημοσιοποίηση των αποφάσεων που θα παρθούν.
Τέλος, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε επίσης, η υλοποίηση της δέσμευσης της διοίκησης να εκδώσει το περιοδικό του Συλλόγου, με τίτλο ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΝΕΑ.