Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 9:05:46 πμ
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:08

Αντί Δικαστικού Μεγάρου Βρεφονηπιακός Σταθμός

 Ο υπόγειος «πόλεμος» περί την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, πόλεμος που εκφράζεται με τη ναρκοθέτηση των προτάσεων των «αλλοτρίων» από  τους «αλλόθρησκους» προσλαμβάνει πρόβλεπτες  διαστάσεις.
Ο Στρατός αποφάσισε να ναρκοθετήσει την πρότση του Δήμου Κιλκίς για χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου αποφασίζοντας αιφνιδιαστικά να διαθέσει την πρόσοψη του οικοπέδου του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου (πρώην 6ης Μεραρχίας) στην είσοδο του Κιλκίς για κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Η βούληση αυτή εκφράστηκε με έγγραφο αίτημα του στρατού στο Δήμο Κιλκίς για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού σε έκταση πέντε στρεμμάτων, στην πρόσοψη του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου, εκεί όπου ο Δήμος Κιλκίς ζητεί να χωροθετηθεί το Δικαστικό Μέγαρο. Αποκλείει έτσι τη λύση που ζητεί ο Δήμος Κιλκίς ενώ απορίας άξιον είναι γιατί ζητεί την έγκρισηη του δήμου για μια έκταση που του ανήκει.
Υπενθυμίζουμε ότι λίγους μήνες νωρίτερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού  ζητούσε από τη δημοτική αρχή μελέτες επί μελετών, τις οποίες θα ενέκρινε πριν καταλήξει περί του πρακτέου.
Επίσης, αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης - ο οποίος ευνοεί τη λύση του στρατοπέδου για την χωροθέτηση του Δικαστικού - ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε σχετικά με τον συνάδελφό του υφυπουργό Άμυνας κ. Τασούλα σε κλίμα συνεννόησης και ευνοϊκής αντιμετώπισης,   και επρόκειτο “σε ένα μήνα” να υπάρξει εκ νέου συνεργασία και τελική απόφαση του στρατού. Χωρίς ωστόσο έκτοτε να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε το αίτημα του στρατού και εν τέλει αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή του καθώς τον ίδιο χώρο ζητεί για το Δικαστικό και για μια σειρά άλλων χρήσεων (3ο Λύκειο Κιλκίς).  Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης, ο δήμος δεν είναι αντίθετος στην κατασκευή του βρεφονηπιθακού σταθμού, αλλά σε άλλο χώρο και μάλιστα αν του ζητηθερί από το στρατό μπορεί να του υποδείξει και διευκολύνει στην χωροθέτησή του.
Είναι προφανές ότι ανάγκες για βρεφονηπιακούς σταθμούς κι αν ακόμα δεν υφίστανται, προσεχώς θα προκύψουν. Αλλά είναι τουλάχιστον κωμικό να ανακαλύπτει ο στρατός τις πραγματικές ανάγκες μιας πόλης, όταν δήμος - για το δικαστικό - και νομαρχία - για το 3ο Λύκειο- έχουν άλλες προτεραιότητες.
Περισσότερα όμως οι αναγνώστες θα απολαύσουν στα προσεχή επεισόδια της κωμικής αυτής σειράς.