Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 8:32:39 πμ
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2008 05:01

Απεργούν οι φαρμακοποιοί

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην απεργία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση.
ί
Καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση στις 10,30 π.μ,. στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου (πεζόδρομος) και 21ης Ιουνίου, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, απέναντι σε κάθε προσπάθεια, που στοχεύει στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, στη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και στην καταλήστευση των ταμείων.

Αιτήματα
επιστημόνων
Τα Συνδικαλιστικά Όργανα των Επιστημονικών Φορέων, των Δικηγόρων, των
Μηχανικών, των Υγειονομικών και των Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ, διαπιστώνουν ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Οι φορείς μας είχαν καθιερώσει συστηματική συνεργασία σε θέματα απασχόλησης, παιδείας, περιβάλλοντος, τύπου και υγείας. Το θέμα του ασφαλιστικού σύσφιξε αυτές τις σχέσεις, που θα συνεχισθούν σε όλους τους τομείς με τον πιο ισχυρό τρόπο.
2. Το νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, χωρίς μελέτη, ξεπέρασε και τις μεγαλύτερες φοβίες μας. Τα Ταμεία μας, τα πιο υγιή και με τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα, καταργούνται. Η περιουσία τους απαλλοτριώνεται, η διαχείριση τους ανατίθεται σε τρίτους. Η αυτοτέλεια τους, εριδόμενη σε Συνταγματικές διατάξεις, ακυρώνεται. Όλα αυτά  με το πρόσχημα της Ενοποίησης, που όμως γίνεται σε Ταμεία με απολύτως ανόμοια χαρακτηριστικά.
3. Απορρίπτουμε το σχέδιο νόμου. Η λύση του ασφαλιστικού απαιτεί νόμους που διαμορφώνονται με συναινέσεις, διάλογο, αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με τις Συνταγματικές διατάξεις και τομές προς κατευθύνσεις που πραγματικά στοχεύουν στην επίλυση του Ασφαλιστικού.
4. Οποιαδήποτε παρέμβαση, οποιουδήποτε εκπροσώπου μας, σε οποιοδήποτε όργανο ασφαλιστικού Ταμείου δεν θα θίγει τα υπάρχοντα δικαιώματα (όπως αυτά ανά πάσα στιγμή ισχύουν) οποιουδήποτε κλάδου. Τα αιτήματα για τις αναγκαίες αλλαγές και εξισώσεις δεν θα οδηγούν σε μείωση δικαιωμάτων κανενός κλάδου, δεν θα θίγουν την περιουσία, όπως αυτή θα διαμορφώνεται από τα έσοδα του, κανενός άλλου κλάδου
5. Οι φορείς μας θα ορίζουν εκπροσώπους στον αριθμό που προβλέπεται από τη σύνθεση των οργάνων. Θεωρούμε αδιανόητο, το 2008, να αποφασίζει για λογαριασμό τους ο εκάστοτε Υπουργός. Η διάταξη που περιέχεται στο νόμο είναι αντισυνταγματική, προσβλητική για τους φορείς και διαβρωτική της λειτουργίας τους.
6. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ζητάμε  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Η παρέμβασή μας  θα είναι διαρκής και συστηματική προς την κατεύθυνση που αναφέρεται παραπάνω. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς που θίγονται από τις γενικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που εξίσου θίγουν και τα μέλη μας.
7. Ζητάμε την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου.