Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:46:54 μμ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:09

Απεργούν στο ν. Κιλκίς οι δημόσιοι υπάλληλοι

 Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου και να πλαισιώσουν την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, και στη συνέχεια την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
«Οι εργαζόμενοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, βρίσκονται για μια ακόμη χρονιά αντιμέτωποι με σκληρές κυβερνητικές πολιτικές. Η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματα, στην περιουσία των Ταμείων, η άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλλει τις νομοθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις της, έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη επίθεση που γίνεται σε βάρος του εισοδήματος, με μηδενικές αυξήσεις, με λιτότητα, ακρίβεια, αύξηση της φτώχειας, πενιχρές συντάξεις, με ανεργία, με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, όπου αντί για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι ως έκτακτοι, ημερομίσθιοι, συμβασιούχοι έργου μέσα σε ένα θολό τοπίο ανασφάλειας.
Η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοινώνει μέτρα και προωθεί ρυθμίσεις για αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, κατάργηση ταμείων, περικοπή Βαρέων και Ανθυγιεινών, κατάργηση πρόωρων συντάξεων των γυναικών.
    Η επίθεση και η λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, η πολιτική λιτότητας, η φορολογική αφαίμαξη του λαού, η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση βασικών δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως η Παιδεία και η Υγεία, η πολιτική που εντείνει τις κοινωνικές αδικίες, που αυξάνει την ανεργία και τη φτώχεια, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 Οι εργαζόμενοι απαντούν με αγώνα για να βάλλουν φραγμό στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης.
Με Δύναμη, με Ενότητα και Αποφασιστικότητα, Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας :      Απεργούμε – Αγωνιζόμαστε. Διαδηλώνουμε και Διεκδικούμε:
     -   Νέο Μισθολόγιο 1300 _ κατώτερο βασικό μισθό στην Υ.Ε. κατηγορία,
      ( ενσωμάτωση των επιδομάτων, εσωτερική σχέση 1:2,
     εξωτερική 1:3 ) και σύνδεση με τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ.
- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
- Διασφάλιση του δημόσιου καθολικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
- Ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας του συστήματος με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών, από τις άτοκες καταθέσεις και το χρηματιστήριο, των οφειλών και των χρεών του κράτους προς τα ταμεία που ξεπερνούν τα 12,4 δις. _, με περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.
- Υπολογισμός της σύνταξης στο 80% του τελευταίου μισθού.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων. Να σταματήσουν οι διακρίσεις μεταξύ νέων και παλαιών ασφαλισμένων.
- Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ ( Βαρέα Ανθυγιεινά) και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
- Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
- Εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο Δημόσιο.
- Μεγαλύτερη κατοχύρωση κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Σύνταγμα, και όχι στον περιορισμό βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων ( Παιδεία, Περιβάλλον, Μονιμότητα στην εργασία ), όπου θα οδηγήσει η προωθούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση ( ιδιαίτερα των άρθρων 16, 24, 103).
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Γιατί, δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να παραμείνουμε θεατές των νέων αρνητικών εξελίξεων.
         O αγώνας για το Ασφαλιστικό είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, για να ενισχυθεί το σύστημα κοινωνικής προστασίας, για ένα αξιοπρεπές εισόδημα στους μισθωτούς , τους ανέργους και τους συνταξιούχους, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής στη νεολαία μας, για αξιοπρεπή ζωή του εργαζόμενου και του συνταξιούχου.  Η επιτυχία της απεργίας, η αντίσταση στις αντεργατικές πολιτικές και επιλογές της κυβέρνησης είναι υπόθεση και ευθύνη του κάθε εργαζόμενου».