Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:29:02 μμ
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 04:50

Από μηδενική βάση ο Καποδίστριας 2

Ευτυχώς η νέα κυβέρνηση αντελήφθη γρήγορα την προχειρότητα με την οποία εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ η χωροταξική κατανομή του Καποδίστρια 2. Μάλιστα σε σύσκεψη στελεχών του Κινήματος υπό τους κ. Γιάννη Ραγκούση, υπουργό Εσωτερικών και Σωκράτη Ξυνίδη, γραμματέα της Κ.Ε. του Κινήματος η πρόταση αυτή χαρακτηρίστηκε «έκτρωμα».


Υπενθυμίζουμε  ότι στο ν. Κιλκίς το εν λόγω «έκτρωμα» προβλέπει τρεις δήμους μεταξύ των οποίων και ένα …έγκλημα όπως το χαρακτηρίσαμε αφού συστεγάζει σε ένα δήμο τους νυν δήμους Κρουσίων, Χέρσου, Δοϊράνης και Μουριών.
Στη σύσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ιπποκράτους συμμετείχαν οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του Κινήματος και από το ν. Κιλκίς ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης.
Απόφαση του Κινήματος είναι να ξεκινήσει από μηδενική βάση ο διάλογος για τον Καποδίστρια 2 και μάλιστα πριν την χωροταξική η αναπτυξιακή του διάσταση.
Στις συναντήσεις εκφράστηκε επίσης κριτική από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πλήρη αφωνία του οργανωμένου κινήματος στις επιλογές πολιτικών προσώπων στη διοίκηση και κυρίως σε οργανισμούς και επιχειρήσεις (φορείς) του δημοσίου.
Τέλος εκφράστηκαν παράπονα από το κόμμα για την μη ενημέρωση των κομματικών οργανώσεων σε επισκέψεις υπουργών στην περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το μήνυμα που δόθηκε από την Ιπποκράτους είναι πως το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ το κόμμα ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να υπάρχει και θα έχει σημαντικό ρόλο στο διάλογο με την κοινωνία πριν την θέσπιση των νέων πολιτικών που ευαγγελίστηκε προεκλογικά  το ΠΑΣΟΚ και καλείται να εφαρμόσει σήμερα ως κυβέρνηση.