Δεν είναι μόνη η πρωτοκαθεδρία μας στην υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και οινοπνεύματος κατά την οδήγηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων μέχρι και το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου η ατίθαση ράτσα των Κιλκισιωτών κατέχουμε τα πρωτεία της ανομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Ή, για να μην το βαρύνουμε, είμαστε πρώτοι σε απειθαρχία.
Στις δυο πρώτες μέρες λοιπόν εφαρμογής των μέτρων (η Δευτέρα δεν υπολογίζεται καθώς οι αστυνομικοί περιορίζονταν σε ενημέρωση και συστάσεις) καταλογίστηκαν 11 παραβάσεις στα όρια του ν. Κιλκίς όταν σε γειτονικούς νομούς τα κρούσματα απειθαρχίας ήταν λιγότερα (π.χ. Χαλκιδική εννέα, Σέρρες εννέα κ.ο.κ)
Οι παραβάτες κυκλοφορούσαν χωρίς τα «χαρτιά» που ορίζει ο νόμος. Κάποιοι βρήκαν την ώρα να αθληθούν σε γυμναστήρια, άλλοι όπως π.χ. ένας αλλοδαπός κυκλοφορούσε χωρίς κανένα λόγο, άλλοι αμέλησαν,
Το βέβαιο είναι πως οι αστυνομικοί «έκοψαν» το «κοστούμι» των 150 ευρώ σε καθένα.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΕΣΥ.
Ερώτημα βεβαίως παραμένει πως θα εισπραχθεί το πρόστιμο από τον αλλοδαπό.



