Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:45:29 μμ
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 15:33

Αποστολή μελών του Επιμελητήριου στο Λονδίνο

epimelitirio


Στο Λονδίνο βρέθηκε η εκπαιδευτική – επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo da Vinci. Στην αποστολή που διάρκεσε 12 ημέρες συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες μέλη του Φορέα.
«Η επίσκεψη στο Λονδίνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, είχε ως βασικό αντικείμενο την εκπαίδευση στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Το κύριο βάρος της εκπαίδευσης επωμίσθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Βάρσης στέλεχος εταιρίας εξειδικευμένης στα πληροφοριακά συστήματα.
Κατά την παραμονή της η αποστολή του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε την Πανεπιστημιούπολη του Κέμπριτζ, όπου και ξεναγήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη.
Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η αποστολή εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου ακολούθησε δεξίωση και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ηνωμένου Βασιλείου και Θυατείρων κ. Γρηγόριο.    
Στον εκκλησιασμό και την δεξίωση παραβρέθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας κ. Παντζόπουλος καθώς και ο υπεύθυνος Ναυτιλιακών θεμάτων κ. Νικητάκης.
Κατά την επίσκεψη στην Πρεσβεία η αποστολή του Επιμελητηρίου είχε συνεργασία με τον Εμπορικό ακόλουθο κ. Βασίλειο Ψώνη, ο οποίος και παράθεσε γεύμα εργασίας στο Επιμελητήριο του Λονδίνου.
Η παραμονή της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο επισφραγίσθηκε με την επίσκεψη του Προέδρου Παύλου Τονικίδη και των μελών της, στο Επιμελητήριο του Λονδίνου.
Το κλίμα της συνάντησης ήταν τόσο θετικό, ώστε η διάρκειά της που αρχικά είχε προσδιορισθεί στα 20 λεπτά, τελικά επεκτάθηκε στις 2 ώρες.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λονδίνου κ. Neville Reyner είναι και ο Πρόεδρος της Ένωσης 55 άλλων Επιμελητηρίων της Αγγλίας. Κατά την συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. David Riches.
Ο κ. Reyner ενημέρωσε διεξοδικά την Κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία για την λειτουργία του Επιμελητηρίου ενώ ακολούθησε ξενάγηση σε όλους τους χώρους του τεράστιου κτιρίου. Στάθηκε κυρίως στο Νομικό Πλαίσιο που διέπει τα Επιμελητήρια της Αγγλίας και στο εντυπωσιακό εύρος αρμοδιοτήτων και παρεμβατικών δυνατοτήτων στις εκάστοτε κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Ο κ. Reyner δήλωσε εντυπωσιασμένος όταν κατά την ενημέρωση από τον κ. Τονικίδη, πληροφορήθηκε ότι στην Αγγλική αγορά εισάγονται προϊόντα με τόπο προέλευσης το Νομό Κιλκίς, όπως τα προϊόντα αλουμινίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Λονδίνου επέδειξε ενδιαφέρον για το επιχειρηματικό πλαίσιο του Νομού με την πρόθεση Βρετανικών επενδύσεων στον τομέα των Εμπορευματικών Κέντρων και των οικιστικών κατασκευών.
Μετά την ανταλλαγή δώρων ο κ. Τονικίδης προσκάλεσε τον κ. Reyner να επισκεφθεί το Κιλκίς επικεφαλής αντιπροσωπείας.
Η πρόταση έγινε ευχαρίστως δεκτή ώστε η επαφή τω δύο Φορέων στο μέτρο του δυνατού, από εθιμοτυπική να μετεξελιχθεί σε ουσιαστικά αποδοτική».