Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 3:16:37 πμ
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:45

Αρνητικά τα πρώτα 100 δείγματα από το καμπ Νέας Καβάλας

Αρνητικά σε κορονοϊό βρέθηκαν τα πρώτα 100 δείγματα που εξετάστηκαν από το καμπ φιλοξενίας Νέας Καβάλας με τους 1500 περίπου πρόσφυγες, μετά την κρίση που ξέσπασε σ’ αυτό εξ αιτίας του θετικού δείγματος που βρέθηκε σε νεαρή πρόσφυγα από τη Συρία, που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς.

 

Το θετικό δείγμα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όπως αποκάλυψε το eidisis.gr, και οδήγησε άμεσα σε κλείσιμο του καμπ για 14 ημέρες από το πρωί της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκλεισε -παρά την αντίθεση του υπουργείου Παιδείας- και τα 4 δημοτικά, το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προχωρώντας σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολεία και σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Πολυκάστρου και της Νέας Καβάλας που σύχναζαν πρόσφυγες – μετανάστες από το καμπ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν συνολικά 360 δείγματα από μετανάστες και εργαζόμενους στο καμπ προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχει διασπορά του κορονοϊού.

Όπως είχαμε γράψει αργά το βράδυ της Πέμπτης τα δυο πρώτα «κρίσιμα» δείγματα που πάρθηκαν, από το νεογέννητο της σύριας μάνας -που είχε βρεθεί θετική σε κορονοϊό- και τη φίλη της από το καμπ της Νέας Καβάλας που τη συνόδευε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, βρέθηκαν αρνητικά σε κορονοϊό.

Πριν από λίγο ενημερώθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς από το κέντρο αναφοράς πως τα πρώτα 100 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά.