Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:58:40 μμ
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:28

Αρχή με πρωτιά για τον ΓΑΣ Κιλκίς

 Με επιτυχία ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2008 το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε την Κυριακή στο Λιτόχωρο Πιερίας ο ΓΑΣΚ κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία μεταξύ των συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς, ενώ παράλληλα πέτυχε και τέσσερις προκρίσεις αθλητών του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Πηγή Τρικάλων.
Την πρόκριση κέρδισαν οι  Μαρία Παρασκευοπούλου και Σοφία Καραμπίδου που τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία των 4.000 μ Νεανίδων, ο Παναγιώτης Ελευθεριάδης 4ος στην κατηγορία 3.000 μ Παμπαίδων Α' και η Κατερίνα Στρέλε 5η στην κατηγορία των 3.000 μ Κορασίδων.
 Θέσεις στην πρώτη δωδεκάδα κατέκτησαν  οι Ανατόλι Μοσχβίδης 5ος στα 6.000 μ Εφήβων, Ελένη Μιχαηλίδου 6η στα 1.000 μ ΠΚ-Β' και Βαλεντίνη Φωτοπούλου 9η στα 1.000 μ ΠΚ-Β',
Διακρίθηκαν ακόμη οι: Χαράλαμπος Μηναρετζής 14ος στα 4.000 μ Παίδων, Ευτυχία Ξενιτίδου 19η στα 3.000 μ Κορασίδων, Τριανταφυλλιά Βεργετίδου 27η και Βαγγελίτσα Ευθυμίου 22η στα στα 1.000 μ ΠΚ-Β', ενώ άτυχος φάνηκε ο Δημήτρι Σάλο που τραυματίστηκε στα 6.000 μ Εφήβων και εγκατέλειψε ενώ ήταν επικεφαλής και είχε βέβαιη την πρόκρισή του για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ακόμη
ένα ρεκόρ
ο  Παπαδόπουλος
Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος ο οποίος πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στην Αμερική.
Μία μόνο βδομάδα μετά από το ρεκόρ στα 3.000 μ με 8'53''0 , ο Γιάννης "χτύπησε" ξανά αυτή τη φορά σε αγώνα 5.000 μ σε κλειστό στίβο.
Στον αγώνα που που έγινε στο Terrier Invitational της Βοστώνης την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ο Παπαδόπουλος που αγωνίστηκε με την ομάδα του Πανεπιστημίου GREATER BOSTON T.C. σημείωσε επίδοση 15'44''20 καταρρίπτοντας το 15'53''65 που σημείωσε στα τέλη Δεκεμβρίου . Η επίδοση του αθλητή αποτελεί νέα ατομική του τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό στίβο και φυσικά αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου.
Από εδώ και πέρα ο Παπαδόπουλος θα συνεχίσει σε χαλαρούς ρυθμούς την προετοιμασία του για δύο βδομάδες και στη συνέχεια θα μπει και πάλι "δυνατά" για τον αγώνα στόχο που δεν είναι άλλος από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης την άνοιξη του 2008.

Έστειλαν
μήνυμα
οι σπρίντερς
Εάν τα προπονητικά τεστ προοιωνίζουν και το τι μπορούμε να περιμένουμε στις επίσημες  διοργανώσεις, τότε μπορούμε με βεβαιότητα να ισχυριστούμε πως  οι σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς θα συμπεριλαμβάνονται στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Πρώτο δείγμα, απολύτως θετικό από την ημερίδα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο κλειστό προπονητήριο «Παλαί ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης.
Εκεί όπου ο  πρωταθλητής των σπριντ Χαράλαμπος Μηναρετζής και το νέο αστέρι των ταχυτήτων του συλλόγου Ανατόλι Μοσχβγίδης έστειλαν το δικό τους μήνυμα σημειώνοντας  την τρίτη καλύτερη επίδοση στα 60 μ Παίδων στην Ελλάδα στην κατηγορία του για το 2008 ο Μηναρετζής και μια πολύ καλή επίδοση για την πρώτη επίσημη κούρσα της ζωής του ο Μοσχβγίδης. Αν και η συμμετοχή τους σ’ αυτήν είχε μόνο προπονητικό και όχι αγωνιστικό χαρακτήρα, οι δύο αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς έδειξαν δείγματα του ταλέντου τους και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Στα 60 μ  της κατηγορίας Παίδων ο Χάρης Μηναρετζής , στην πρώτη φετινή του εμφάνιση, σημείωσε 7’’30 και κέρδισε τον αγώνα με  άνεση, αφήνοντας πίσω του τον επίσης θαυμάσιο σπρίντερ του ΓΑΣΚ Λευτέρη Κεσίδη που έκανε ρεκόρ με 7''50.  Στα 60 μ των Ανδρών ο έφηβος Ανατόλι Μοσχβγίδης έκανε μόνο (!) 7''22 και όλα δείχνουν πως η ομάδα του Κιλκίς ανακάλυψε ακόμη έναν μεγάλο σπρίντερ που έχει να δώσει πολλά στο μέλλον.
Στα 60 μ με εμπόδια των Παίδων ο Πανελληνιονίκης Άγγελος Σαχπάζης σημείωσε 8''91 που σίγουρα δεν τον αντιπροσωπεύει γιατί έκανε πολλά τεχνικά λάθη που του στοίχησαν σε επίδοση και σίγουρα θα βελτιωθεί στις επόμενες κούρσες.
Σε άλλες σειρές του δρόμου των 60 μ  ο Άγγελος Σαχπάζης σημείωσε 7''62, άλτης Στέλιος Σκιώτης σημείωσε 7’’86, και ο βετεράνος Κώστας Χαμουρούδης 8’’39 και 5,47 στο μήκος.