Η κατάσταση στο σύνορο απελπιστική. Μία τεράστια έκταση η οποία έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη και παράλληλα σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ξεπέρασαν πλέον κάθε ανθρώπινο όριο. Μέσα στην σκόνη, στην ζέστη και στα σκουπίδια προσπαθούν να βάλουν μία σειρά σε έναν όχλο χιλιάδων ανθρώπων που εξαγριώνεται με την παραμικρή αφορμή.
Έλληνες αστυνομικοί που μέσα σε μία νύχτα βρέθηκαν να δέχονται εντολές από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας. Έλληνες αστυνομικοί που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, ξεχασμένοι για μία ακόμη φορά από την Ελληνική Πολιτεία. Χωρίς καμία διοικητική μέριμνα , χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας που φορτώθηκαν στις πλάτες τους ένα άλυτο πρόβλημα που δεν είναι ούτε Ελληνικό , ούτε καν Ευρωπαϊκό, αλλά Διεθνές.
Φοβόμαστε, προειδοποιούμε και είμαστε σίγουροι για τα χειρότερα, τόσο για εμάς τους αστυνομικούς, όσο και τους πολίτες - κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τους ίδιους τους πρόσφυγες.
Κλείνουμε με μία φράση: ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΣ 2015
Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς



