Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 9:14:48 μμ
Κυριακή, 25 Μαϊος 2008 07:29

Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης

Από το Δήμο Δοϊρανης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε, με ομόφωνη απόφασή του, αθώο το δήμαρχο Δοϊράνης Γιώργο Καλπακίδη, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.
Ο κ. Καλπακίδης κατηγορείτο για σύνταξη πλαστής απόφασης κοινοτικού συμβουλίου το 1997, όταν ήταν γραμματέας της τότε κοινότητας Δροσάτου, με σκοπό, τον διορισμό του υιού του στην κοινότητα ως υπαλλήλου με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Το εις βάρος του κατηγορητήριο είχε συνταχθεί ύστερα από ανώνυμη καταγγελία τον Μάρτιο του 2003, ενώ η κατηγορία του είχε απαγγελθεί τον Ιούνιο του 2005.
Στην δίκη, που διεξήχθη στις 20.5.2008 παρέστησαν ως μάρτυρες τέσσερις σύμβουλοι του συνδυασμού του τότε κοινοτάρχη Δροσάτου και κατόπιν δημάρχου Δοϊράνης Θεόφιλου Περτσινίδη, που κατέθεσαν τα όσα αναφέρονταν στο κατηγορητήριο και οι πρώην κοινοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Λουνής και Νικόλαος Κυριακίδης, οι οποίοι τόνισαν ότι ουδέποτε διεπράχθη ο,τιδήποτε παράνομο από πλευράς του κ. Καλπακίδη.
Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε αθώωση του δημάρχου Δοϊράνης  και η εισήγησή του βρήκε σύμφωνο το δικαστήριοπου αθώωσε παμψηφεί τον κ. Καλπακίδη.
Μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο κ. Καλπακίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Σήμερα έλαμψε το φως της αλήθειας και της Δικαιοσύνης Δυστυχώς, φαίνεται ότι ορισμένοι απεχθάνονται ανέκαθεν αυτό και προτιμούσαν το σκότος του ψεύδους και της εμπάθειας.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών του δήμου Δοϊράνης και της κοινωνίας του νομού γενικότερα”.