Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:12:22 μμ
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:22

Αυξήσεις δημοτικών τελών στη Δοϊράνη

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δήμου Δοϊράνης, μ’ επικεφαλής τον Κώστα Τερζενίδη, καταψήφισε την αύξηση 3% στα δημοτικά τέλη, που επέβαλλε η δημοτική αρχή.
Αιτιολογώντας την απόφαση της Παράταξης να μην ψηφίσει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2009, ο κ. Τερζενίδης σημείωσε, πως «σ’ αυτήν την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες, δεν επιτρέπεται ο Δήμος Δοϊράνης να προχωρά σε αυξήσεις τελών, όταν σε όλη τη χώρα οι Δήμοι δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο».
«Εξ άλλου, τόνισε, η τελευταία αύξηση που επιβλήθηκε στο Δήμο Δοϊράνης, ύψους 20%, δεν δικαιολογεί νέες αυξήσεις για τουλάχιστον μια πενταετία, αν υπολογισθεί ο χαμηλός πληθωρισμός της χώρας».
Μάλιστα, ο κ. Τερζενίδης ανέφερε πως «ο Δήμος έχει εισπράξει μεγάλα ποσά από παλιές οφειλές στον τομέα της ύδρευσης, που σημαίνει σημαντικά έσοδα στα ανταποδοτικά, που δεν δικαιολογούν αυξήσεις».
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε καλύτερη διαχείριση στους τομείς των ανταποδοτικών και άμεση αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης.
«Επίκαιρη παραμένει για τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ η πρόταση προοπτικής για το Δήμο και τους κατοίκους του, για ύδρευση από τα νερά του Μπέλλες, που σημαίνει καθαρό και φθηνό νερό. Αυτό όμως απαιτεί μια άλλη διαχείριση, με όραμα, σχεδιασμό και τόλμη», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.