Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 8:47:19 μμ
etpa
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:47

Βαρθολομαίος στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Έρχομαι στο Κιλκίς με αγάπη και διάθεση δημιουργίας

Συντάκτης:

Την αμέριστη αγάπη του για τον προσφυγότοπο του Κιλκίς και τους ανθρώπους του, μας μετέφερε ο νέος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί του, για να του μεταφέρουμε τις εγκάρδιες ευχές μας, μετά και τη χειροτονία του.


Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βαρθολομαίος γνωρίζει το Κιλκίς, και μίλησε με περίσσια αγάπη για τους κατοίκους του ακριτικού μας νομού, χαρακτηρίζοντάς τους, «ευλαβείς, τίμιους και καλούς», έχοντας και ο ίδιος προσφυγική καταγωγή ως Μικρασιάτης.
Κι όπως μας τόνισε, έρχεται στο Κιλκίς με τη διάθεση για σημαντικά έργα δημιουργίας και προσφοράς, για συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου, και πως οι άνθρωποι του Κιλκίς αποτελούν μια καλή εγγύηση γι’ αυτήν τη συνεργασία και τη δημιουργία. Είναι βέβαιο πως η μέχρι τώρα πορεία και διαδρομή του κ. Βαρθολομαίου αποτελούν εγγύηση για ένα πλούσιο έργο στη Μητρόπολη του Κιλκίς.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και θα έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με ανθρώπους της Μητρόπολης και του τόπου μας. Όσο για την ενθρόνισή του στο Κιλκίς, δεν έχει ακόμη καθορισθεί το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου για τις πέντε ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών που έχουν χειροτονηθεί, ενώ 20-24 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Πατριάρχης. Αρχές Νοεμβρίου θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τους νέους μητροπολίτες και όλα θα πάρουν τη σειρά τους, ώστε ο λαός του Κιλκίς να υποδεχθεί με ανοιχτές αγκαλιές το νέο του Ποιμενάρχη.
Κώστας Τερζενίδης