Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:31:17 πμ
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008 11:26

Βασιλόπιτα Δήμου Ευρωπού και ΚΕΦΟ

Θέματα διαδικαστικά, όπως η συγκρότηση επιτροπών, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Ευρωπού στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για την ενασχόληση των κατοίκων με την κτηνοτροφία, την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών μονάδων.
Πριν τη συνεδρίαση έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, με παρόντες όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και πολλών κατοίκων, ενώ την πίτα ευλόγησαν οι πατέρες Σάββας, Ιωάννης και Νικόλαος.
Ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρζανίδης ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία ευτυχία και αγάπη, αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο  που έχει να επιτελέσει η Δημοτική αρχή και ζήτησε τη συνδρομή και βοήθεια όλων των κατοίκων. Ευχαρίστησε τους δύο αντιδημάρχους Γιώργο Ρεϊζάκη και Θεοκλή Νικολαϊδη, των οποίων η θητεία έληξε, ενώ παρουσίασε τους  νέους αντιδημάρχους, τον Πολύβιο Αλεξιάδη, υπεύθυνο των έργων του Δήμου και την Αννα Ατματζίδου, υπεύθυνη του τομέα κοινωνικής πρόνοιας.

Τυχερός της χρονιάς ήταν ο Δημοτικός Συμβούλους Κώστας Μεμετζής.

Η πίτα του ΚΕΦΟ
Στην αίθουσα του ΚΕΦΟ του Δήμου, που εδρεύει στο Πολύπετρο, συγκεντρώθηκαν  άντρες και γυναίκες της τρίτης ηλικίας και σε περιβάλλον φιλικό, γεμάτο αγάπη, έκοψαν την πίτα τους.
Τους παριστάμενους χαιρέτησε ο Δήμαρχος  Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης, ο οποίος τόνισε  το μεγάλο ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής  για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη δύση της ζωής τους, «οι οποίοι δικαιούνται αγάπη  και φροντίδα, και πως έχουμε ανάγκη την εμπειρία και τις γνώσεις των. Θέλουμε να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις», σημείωσε.
Τόνισε την ανάγκη λειτουργίας ΚΑΠΗ στο Πολύπετρο, έτσι  ώστε το ΚΕΦΟ να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα θέματα και προβλήματα που αφορούν την οικογένεια..
Συμβολικά, στους παριστάμενους δόθηκε από ένα μικρό δωράκι.
Τυχεροί της χρονιάς ήταν ο πατέρας Ακίνδυνος, ως εκπρόσωπος της εκκλησίας, και κα Αρχοντούλα.