Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:01:59 μμ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:55

Βγαίνουν στους δρόμους

Κάποιος ή κάποιοι κοροϊδεύουν τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού. Αλλιώς δεν εξηγείται από τη μια πλευρά να παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι στο νέο καθεστώς τω Παραμεθοριων Περιοχών θα ενταχθεί και ο ν. Κιλκίς και από την άλλη ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος να εντάσσει στο νομοσχέδιο μόνο τους νομούς Δράμας και Σερρών, εξαιρώντας για άλλη μια φορά το Κιλκίς.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού δια της ΑΔΕΔΥ κήρυξαν ήδη απεργία για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου «εκφράζοντας το αίσθημα αδικίας, αγανάκτησης και άνισης μεταχείρισης όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και καταδικάζουμε τις ενέργειες του Υπουργού Εσωτερικών για την κοροϊδία π[ου ακολουθεί απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό του ν. Κιλκίς, εκτός αν δεν είναι γνωστό στην Αθήνα ότι ο Ν. Κιλκίς συνορεύει με τα Σκόπια κι όχι με το Ν. Αττικής.».
Στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται και τα εξής: «Ο εμπαιγμός του ν. Κιλκίς συνεχίζεται για τρίτη φορά. Άφωνοι παρακολουθούμε την τραγική εξέλιξη για το νομό και δεχόμαστε τον εμπαιγμό του Υπουργείου Εσωτερικών για Τρίτη φορά, όπου κατέθεσε στη Βουλή στις 19 Οκτωβρίου  2007, το ίδιο σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει τον Αύγουστο και στο ποίο προτείνονται οι ν. Σερρών και Δράμας να χαρακτηρισθούν ως παραμεθόριες περιοχές και να μένει εκτός σε όλη την παραμεθόρια ζώνη ο ν. Κιλκίς.
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς μετά από αυτές τις εξελίξεις αναρωτιέται ποιοι είναι πλέον οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους μένει ο ν. Κιλκίς ως ο μόνος νομός της Ελλάδας από την παραμεθόρια ζώνη  εκτός του χαρακτηρισμού ως παραμεθόρια περιοχή, αφού ενημέρωσε τους βουλευτές του νομού για τις εξελίξεις, τους ζητά να υλοποιήσουν τη δημόσια δέσμευσή τους για άμεση αντίδραση στην αδικία που γίνεται σε βάρος του νομού και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ σε τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, από 11 μέχρι 15.οο με προσυγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο και στο Νοσοκομείο Κιλκίς και στη συνέχεια κοινή πορεία στο Δημαρχείο Κιλκίς…»
Τι νόημα έχουν
οι ανακοινώσεις των βουλευτών;
Την Τρίτη ο κ. Τσιτουρίδης και την Τετάρτη ο κ. Κιλτίδης με ανακοινώσεις τους που δημοσιεύονται σε άλλες σελίδες, ενημερώνουν τους Κιλκισιώτες και δη τους άμεσα ενδιαφερόμενους δημόσιους υπαλλήλους, ότι «κατόπιν ενεργειών τους» ο κ. Παυλόπουλος υποσχέθηκε ότι θα εντάξει και το Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές.
Δεν γνωρίζουμε αν η υπόσχεση του κ. Παυλόπουλου δόθηκε στους δυο βουλευτές μας πριν ή μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, από το οποίο απουσιάζει ο ν. Κιλκίς.
Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι η υπόσχεση δόθηκε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου – αν δόθηκε πριν την κατάθεση σημαίνει πως ο κ. Παυλόπουλος αγνόησε τους βουλευτές μας- η απουσία του ν. Κιλκίς από τις πρόνοιες του νομοσχεδίου σημαίνει πως οι κ. Κιλτίδης και Τσιτουρίδης δεν έσπευσαν και δεν εξάντλησαν τα όρια των δυνατοτήτων τους, όπως τουλάχιστον το έπραξαν οι συνάδελφοί τους βουλευτές της Ν.Δ των νομών Δράμας και Σερρών.
Και, επιτέλους κάποτε σ’ αυτόν τον τόπο ας διδαχτούμε την αξία του προλαμβάνειν.