Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 1:46:35 πμ
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2007 14:06

Βοήθεια 25.000 ευρώ στους πυρόπληκτους από τη Νομαρχία Κιλκίς

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κιλκίς. ενέκρινε ομόφωνα οικονομική βοήθεια ύψους μόλις 25.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους της χώρας, ενώ η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση του κ. Γιώργου Φραγγίδη να δοθούν στους πυρόπληκτους τα έξοδα παράστασης ενός εξαμήνου των νομαρχιακών συμβούλων!

Η οικονομική βοήθεια θα αποσταλεί στους πληγέντες κτηνοτρόφους καθώς πρόκειται για ζωοτροφές που θα προμηθευτεί η Νομαρχία από την ΕΑΣ Κιλκίς.
Ένταση προκλήθηκε όταν συζητήθηκε η πρόταση του κ. Φραγγίδη.
Την πρόταση να αποσταλούν τα έξοδα παράστασης ενός εξαμήνου, που ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά σύμβουλο, στους πληγέντες υπερψήφισαν πέραν του Γ. Φραγγίδη και οι Θ. Τσιραμπίδης, Αθ. Τριανταφυλλίδης καθώς και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Γιώργου Συμπιλίδη. Μάλιστα, η παράταξη Συμπιλίδη παρότι έχει δεσμευτεί ότι με τα χρήματα αυτά, που συγκεντρώνονται σε ενιαίο λογαριασμό, επρόκειτο να ενισχύσουν κοινωφελή ιδρύματα του νομού, ο κ. Συμπιλίδης αποδέχτηκε την πρόταση Φραγγίδη καθώς όπως είπε «θα τα δώσουμε από την τσέπη μας». Υπερψήφισαν λοιπόν την πρόταση και οι σύμβουλοι Γ. Συμπιλίδης, Λένα Αναστασιάδου, Αθανασία Λιάρτση και Λάμπης Αντωνιάδης.
Με το αιτιολογικό ότι κάθε σύμβουλος μπορεί να ενισχύσει με διάφορους τρόπους τους πυρόπληκτους καταψήφισαν την πρόταση όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, παρότι το θέμα δεν σχετίζεται με κομματική ή πολιτική θέση.
Νωρίτερα η πλειοψηφία είχε καταψηφίσει και άλλες δυο προτάσεις του κ. Φραγγίδη:
Να διατεθούν στους πυρόπληκτους τα ανταποδοτικά τέλη ενός εξαμήνου και η Νομαρχία να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με φορείς του νομού για τη συγκέντρωση βοήθειας.
Την πρόταση για τα ανταποδοτικά την απέρριψε ο κ. Μπαλάσκας με το σκεπτικό ότι τα τέλη του περασμένου εξαμήνου έχουν ήδη διατεθεί, αλλά άφησε αναπάντητη τη συμπληρωματική πρόταση του κ. Φραγγίδη να δεσμευτούν τα τέλη του β’ εξαμήνου.
Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση καταγράφονται οι αναφορές του κ. Φραγγίδη για έλλειψη συντονισμού και ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαϊών, οι οποίες και προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του σώματος Γ. Γεωργαντά.
Τα θέματα ρουτίνας της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα:

Συζητήθηκε
η ένσταση
Ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 68 (πρώην 18) συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα η ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός Συμπιλίδη κατά της νομιμότητας πρόσφατων αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την ανάθεση έργων με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ.
Τις θέσεις του συνδυασμού ανέπτυξαν οι κ. Γιώργος Συμπιλίδης και Λένα Αναστασιάδου ενώ τη νομιμότητα των αποφάσεων και των αναθέσεων υπερασπίστηκαν ο πρόεδρος του Ν.Σ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο τεχνικός σύμβουλος της Νομαρχίας κ. Κορνήλιος.
Στην επιτροπή συμμετέχουν δικαστικός, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και ένας εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης.
Η απόφαση επί της ένστασης σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές.