Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 5:12:58 μμ
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008 10:09

Βολές προς Πασσαλίδη Μπαλάσκα και Κιλτίδη

 Για δεύτερη φορά μετεκλογικά ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης στέλνει σαφές μήνυμα: “Τέλος οι λευκές επιταγές. Θα στηρίξω όσους έχουν το ίδιο γούστο, την ίδια αισθητική  μαζί μου κι από αυτούς θα επιλέξω όσους με στήριξαν”.
Και για να μην μένει καμιά αμφιβολία περί τίνος ο λόγος και για ποιους χτύπησε την καμπάνα ο κ. Τσιτουρίδης προσέθεσε:” Δεν μπορεί να στηρίζεις κάποιον τρεις και 13 φορές κι όταν τον χρειάζεσαι να σφυρίζει κλέφτικα...”  Προφανώς ο χρόνος που τους χρειάστηκε ήταν ο προεκλογικός και προφανέστατα κάμποσοι ήταν όσοι εξ όσων βοήθησε “σφύριξαν κλέφτικα”.
Πάντα ταύτα τα ενδιαφέροντα διαμείφθηκαν μεταξύ των κ. Τσιτουρίδη και των δημοσιογράφων των τοπικών μ.μ.ε. σε ταβέρνα της πόλης, όπου κατ’ έθιμον στις χρονιάρες μέρες οι πολιτικοί του νομού φιλεύουν με εδέσματα, τσίπουρο και - μην είμαστε αχάριστοι - και με ειδήσεις το σινάφι.
Ο κ. Τσιτουρίδης όμως δεν περιορίστηκε μόνο στην προειδοποίηση προς όσους του έστρεψαν την πλάτη τους στις εκλογές. Εκτόξευσε κατηγορίες κατά της διοίκησης του δήμου Κιλκίς για την “απαράδεκτη εικόνα της πόλης” και εν γένει για την πολιτική του δημάρχου, αλλά και ρητά δήλωσε πως “δεν είμαι ικανοπoιημένος από την αντιπολίτευση στο Δήμο Κιλκίς. Εφεξής δεν θα στηρίξω κανέναν χωρίς εγγυήσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει”.  Η αποδοκιμασία της αντιπολιτευτικής τακτικής του κ. Π. Πασσλίδη είναι τόσο δεδομένη όσο αβέβαιη είναι η επαναστήριξή του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Τα πυρά του τέως υπουργού όμως στράγηκαν και προς το συνάδελφό του βουλευτή και υφυπουργό Κ. Κιλτίδη, χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει “Ακούω ότι οι επιδοτήσεις δόθηκαν έγκαιρα ¨κατόπιν ενεργειών μου”.  Είχα ενημερώσει έγκαιρα πως τα δύσκολα ήταν το 2006 και από το 2007 μέχρι και το 2013 οι επιδοτήσεις θα δίνονται το Φθινόπωρο....”
Και για να συμπληρώσει το μετεκλογικό παζλ των μετώπων που άνοιξε ο κ. Τσιτουρίδης έμμεσα καυητηρίασε το έλλειμμα συνεννόησης και ανάληψης πρωτοβουλιών διαλόγου όλων των θεσμικών φορέων του νομού σε θέματα ανάπτυξης ενόψει και του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Η αιχμή κατά του αρμοδίου περί το θέμα Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα ήταν εμφανέστατη, όσο εμφανής είναι η ευθύνη του διότι ενώ το Δ’ Κ.Π.Σ. ήδη “τρέχει” ακόμα δεν συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και προσκλήσεις της μειοψηφίας.
Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που με δηλώσεις του ο κ. Τσιτουρίδης επισημαίνει ευθύνες του κ. Μπαλάσκα. Η πρώτη ήταν μετεκλογικά σε συνέντευξή του όταν απέδωσε μερίδιο της πτώσης της δύναμης της Ν.Δ. και στο Νομάρχη ως σημαίνον κομματικό στέλεχος του νομού.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιτουρίδης κάλεσε να αναληφθεί πρωτοβουλία για συνάντηση των θεσμικών φορέων του νομού (βουλευτές, νομάρχης, δήμαρχοι, κ.α.α) για να καθοριστούν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και η ιεράρχηση των αναγκών του νομού ενόψει της πρόκλησης του Δ’ Κ.Π.Σ. .
Ειδικότερη αναφορά έκανε στο θέμα της αναβάθμισης της νοσοκομειακής υποδομής στο Κιλκίς με κοινό διάβημα προς τον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο.
Επίσης ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε  τη γνωστή από καιρό θέση του για κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες συνδυάζοντας μάλιστα τη θέση αυτή με την προοπτική ανάπτυξης δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κιλκίς στις εγκαταστάσεις της παλιάς Μεραρχίας. Σύμφωνα με τον τέως υπουργό η προοπτική αυτή ακυρώνει την προβληθείσα από τον κ. Κιλτίδη - δεν τον κατονόμασε, αλλά ήταν επαρκώς σαφής- εναλλακτική επιλογή της χωροθέτησης του Δικαστικού στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου (μεραρχία). Το ιλαροτραγικό στοιχείο της όλης ιστορίας περί την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου είναι - μεταξύ άλλων - ότι ο μεν κ. Κιλτίδης επικαλέστηκε πρόσφατα τον προχωρημένο διάλογο και τη συννενόηση με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Τασούλα που φέρεται πρόθυμος να παραχωρήσει ολόκληρο το στρατόπεδο, αλλά ο κ. Τσιτουρίδης μια εβδομάδα μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του συναδέλφου του, δήλωσε πως συνάντησε πριν δυο μήνες τον κ. Τασούλα και του είπε  (ο Τασούλας) πως δεν βρήκε αίτημα του Κιλίς για παραχώρηση του στρατοπέδου!
Σημειώνουμε δια το αστείον  του πράγματος ότι   στις 2 Αυγούστου 2007 το υπουργείο Άμυνας με έγγραφό του προς το Δήμο Κικίς ενημέρωνε ότι το αίτημά του για παραχώρηση του οικοπέδου έπρεπε να συνοδευτεί με πρόσθετες μελέτες, έγκρισή τους από το υπουργείο και μετέπειτα παραχώρηση.