Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:09:56 πμ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:38

Βουλιάξατε τους εργαζόμενους

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, και τα Α/θμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα, Ν.Π.Δ.Δ.  και Ο.Τ.Α., καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και όλο το λαό του νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 5 Μαΐου 2010,  στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης, που διοργανώνουν στα πλαίσια της 24/ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της Γ.Σ.Ε.Ε. ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε…είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας. Αυτοί που αλλάζουν, αλλά προς το χειρότερο και βουλιάζουν, είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, ολόκληρη η κοινωνία, εκτός από τους υπεύθυνους που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.

Αυτό εννοούσατε κ. Πρωθυπουργέ;
ή θα ματώσουμε ή θα πτωχεύσουμε…είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Αυτοί που ματώνουν και πτωχεύουν  είναι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, ολόκληρη η κοινωνία, εκτός από τους υπεύθυνους που διαχειρίστηκαν τις τύχες της Ελλάδας και την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Αυτό εννοούσατε κ. Πρωθυπουργέ;
Θα διασφαλίσουμε το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων…είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας, με μέτρα στήριξης που θα πάρουμε.
Και τα μέτρα στήριξης του εισοδήματος που πήρε είναι:
1. Μειώνονται οριστικά :  O 13ος και ο 14ος Μισθός. Δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ, Δώρο Πάσχα 250 ευρώ, Επίδομα Αδείας 250 ευρώ, και όλα αυτά μεικτά.
Για τους Συνταξιούχους: Δώρα και επιδόματα 400 ευρώ, 200 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα.
2.  Μειώνονται οι μισθοί κάθε μήνα:  Οριστική μείωση των επιδομάτων κατά 20%  (αρχική μείωση κατά 12%  και σήμερα άλλα 8% μείωση  ( συνολικά οριστική μείωση των επιδομάτων κατά 20% ).
Από την μείωση των επιδομάτων, καταργείται οριστικά και ο 12ος  Μισθός, του    
Δεκεμβρίου.
Κάθε εργαζόμενος χάνει από το μισθό του, από 2.500 έως 5.000 ευρώ το χρόνο.
3.  Παγώνουν οι μισθοί για 3 χρόνια.
4. Ασφαλιστικό: Αυξάνονται τα όρια ηλικίας, όλοι συνταξιοδοτούνται με κατώτερο όριο ηλικίας τα 60 έτη, ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας, εξισώνονται τα όρια ηλικίας ανδρών και γυναικών από το 2011, πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας με ποσοστό 60% του μέσου όρου των Βασικών Μισθών,όλου του εργασιακού βίου, με συνέπεια  Μείωση των συντάξεων κατά 30% ).
Το εφάπαξ μπαίνει στο στόχαστρο: να μειωθεί, ακόμα δε και να καταργηθεί.
Η Υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζεται και καταρρέει.
5. Νέες απανωτές αυξήσεις του Φ.Π.Α., από 19% σε 21% χθες και από 21% σε 23% τις επόμενες ημέρες, νέα συνεχόμενη αύξηση 10% των ειδικών φόρων κατανάλωσης, νέα αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων, με συνέπεια την τεράστια αύξηση του κόστους ζωής, που οδηγούν κατευθείαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Αυτό εννοούσατε κ. Πρωθυπουργέ, όταν λέγατε ότι θα στηρίξετε το εισόδημα;
Λεφτά υπάρχουν…είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Αυτά τα λεφτά εννοούσατε κ. Πρωθυπουργέ; Τους μισθούς των εργαζομένων ;
Δεν υπάρχει σάλιο… του απαντά ο Υπουργός Εργασίας.
Ακόμη ψάχνει τα λεφτά ο Υπ. Εργασίας. Δόθηκαν σε θαλασσοδάνεια, παίχτηκαν στο Χρηματιστήριο, έγιναν Δομημένα ομόλογα, καταληστεύθηκαν. Πόσοι τιμωρήθηκαν;
Πού πήγαν τα λεφτά;…αναρωτιέται ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!!!
Όχι πάντως στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους, στους νέους.
ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ  κ. Πρωθυπουργέ .
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;  Και απαιτεί απάντηση εδώ και τώρα.
Η νοημοσύνη των πολιτών, της κοινωνίας,< προκαλείται απροκάλυπτα >.
Δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό προς την Κυβέρνηση, μεταξύ των προεκλογικών της δεσμεύσεων και των μετεκλογικών πράξεων.
Σήμερα όσο ποτέ, ο ελληνικός λαός δέχεται από την Κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., τη μεγαλύτερη επίθεση στον πυρήνα της ύπαρξής του, του μέλλοντός του, της παρακαταθήκης που αφήνει στη νέα γενιά, της αξιοπρέπειάς του, με τα μέτρα που πάρθηκαν και τα οποία οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση, στην ανεργία και κυρίως των νέων και την ανασφάλεια.
Η Ελλάδα είναι πλέον υπό κατοχή. Η Ελλάδα έχει χάσει την Εθνική της κυριαρχία. Η διακυβέρνηση της χώρας έχει παραχωρηθεί στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.
Η Κυβέρνηση κάτω από το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους το μόνο που της επιτρέπεται να κάνει, είναι, να δέχεται εντολές και να νομοθετεί αντεργατικά νομοσχέδια, αντικοινωνικές πολιτικές, υποταγμένη στις απαιτήσεις και τον εκβιασμό των αγορών, στα συμφέροντα και στις κερδοσκοπικές πολιτικές σε βάρος της χώρας μας, από τους ισχυρούς της Ε.Ε., των Τραπεζιτών, των εργοδοτών και του Δ.Ν.Τ.
Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση επιχειρούν να καταργήσουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, και πλειοδοτούν στη μεταβίβαση του χρέους και των ελλειμμάτων στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πλέον << εκπτώσεις >>, τα μέτρα αυτά είναι αιτία πολέμου και απαιτούν άμεση ανατροπή, όπως απαιτούν και την << ΚΑΘΑΡΣΗ >>. Την κρίση να την πληρώσουν τώρα οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Όχι << ανώδυνες πολιτικές ευθύνες >>, αλλά ποινικές, δίχως << παραγραφές>>.
Είναι αυτοί που έζησαν μέσα στην πολυτέλεια της διαφθοράς, της μίζας, της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, αυτοί που είχαν εξουσία και ήταν ανίκανοι και επικίνδυνοι, αυτοί που συναλλάσσονταν και δημιουργούσαν το κατάλληλο περιβάλλον για να οργιάζει η διαφθορά, αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός, και την εκμεταλλεύτηκαν για να πλουτίσουν.
Οι εργαζόμενοι, oι άνεργοι, οι νέοι, τα περήφανα γηρατειά, ο ελληνικός λαός,
Παλεύουμε για την ανατροπή ενός καταρρέοντος, φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, που η πολιτική τάξη πραγμάτων εξαθλιώνει και χρεοκοπεί την αξιοπρέπεια της ζωής μας, Παλεύουμε για την ανεξαρτησία, ευημερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη, για να ανήκει και πάλι, η Ελλάδα στους Έλληνες.  
Νέος Πατριωτισμός κ. Πρωθυπουργέ, δεν είναι ανάλγητες πολιτικές που εξουθενώνουν και τρομοκρατούν τον εργαζόμενο, απελπίζουν τον νέο και εξοντώνουν τον συνταξιούχο, αλλά πολιτικές, που θα έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και όχι τους Αριθμούς και τα Κέρδη των Αγορών.