Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 2:45:04 μμ
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 11:55

Βυθίζονται οι εμβολιασμοί στο Κιλκίς

Δεν θέλουμε να υποδυθούμε το ρόλο του μάντη των κακών, αλλά η εικόνα των εμβολιασμών στο νομό Κιλκίς διαρκώς χειροτερεύει. Ουσιαστικά τις τελευταίες ημέρες γίνονται εμβόλια β’ δόσης και την κακή εικόνα δεν την σώζει ούτε το γεγονός ότι άνοιξε και η ηλικιακή κατηγορία των άνω των 18 ετών και επομένως ουσιαστικά εμβόλιο μπορεί να κάνει ο καθένας.


Είναι αποκαρδιωτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr,  η εικόνα των εμβολιασμών διότι για συνεχείς ημέρες ο αριθμός των εμβολιασμών με πρώτη δόση κινείται κάτω από 100 (82 την Πέμπτη και λιγότεροι την Τετάρτη) με τον συνολικό αριθμό να έχει κατέβει και από τους 400 (την Πέμπτη 334).
Αν η εικόνα αυτή διατηρηθεί, ουσιαστικά θα πρόκειται για στάση εμβολιασμών, με συνέπειες που ακόμα δεν μπορούν να εκτιμηθούν, δοθέντος ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα προκαλεί έντονη ανησυχία στους κύκλους των επιστημόνων και ήδη συζητείται η πιθανότητα επιβολής τοπικών λοκ ντάουν σε περιοχές όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα και συνάμα παρατηρείται χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Δυστυχώς η πιθανότητα αυτή φωτογραφίζει επαρκώς και το Κιλκίς, καθώς πέραν της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί. Την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη εφτά κρούσματα είναι πάρα πολλά για το ν. Κιλκίς όταν συνολικά η χώρα κινείται στη ζώνη των 500.
Για το μεγάλο πρόβλημα χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου εδώ και ένα μήνα περίπου. Αλλά στην πολιτεία την κοιμισμένη και οι φρουροί καθεύδουν.