Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:39:18 μμ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 11:21

Διαμαρτυρία δημότισσας για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Κιλκίς

Η δημότισσα κ. Αγάπη Χαιροπούλου με ανοιχτή επιστολή της προς την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς εκφράζει τη διαμαρτυρία της για μια σειρά προβλημάτων που ανακύπτουν από τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των περιοίκων.

Η κ. Χαιροπούλου αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή μου αναγκάζομαι να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί κατά την διάρκεια της Λαϊκής Αγοράς που γίνεται κάθε Σάββατο μπροστά στην οικία μου, η οποία βρίσκεται επί της οδού Β. Ρωτα 8.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες καθώς κάθε φορά μετά το πέρας της Λαϊκής εμφανίζονται πάσης φύσεως ζωύφια, κατσαρίδες, ποντίκια κ.α, τα οποία όπως καταλαβαίνετε είναι επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία. Οι απεντομώσεις, εάν γίνονται δεν έχουν αποτελεσματική δράση. Παράλληλα υπάρχει έντονη μυρωδιά και φασαρία.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι στο χώρο της Λαϊκής είναι αδύνατο να εισέλθει ασθενοφόρο σε περίπτωση που -ο μη γένοιτο- χρειαστεί να προσφέρει υπηρεσίες διακομιδής σε κάποιον που τις χρειάζεται επειγόντως.

Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα παρατηρούνται και τις ημέρες που γίνεται το πανηγύρι στις αρχές Σεπτέμβρη.

Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο αφού όπως καταλαβαίνετε ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας μπορούμε να καθίσουμε, αλλά και ως ιδιοκτήτες μαγαζιών έχουμε υποστεί οικονομική ζημιά αφού δεν μπορούμε να τα νοικιάσουμε λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων που σας περιγράφω.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση, κατά την άποψή μου αλλά και πολλών άλλων περιοίκων, είναι η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς και το πανηγυριού εκτός κατοικημένης περιοχής .

Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψιν αυτές τις επισημάνσεις που σας κάνω.

Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου

Αγάπη Χαιροπούλου.