Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:49:30 μμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 12:58

Διαμαρτυρία για το Πανελλαδικό Συνέδριο Στοματολογίας στο Κιλκίς

Το πρώτο Πανελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς, αντί να γίνει αφορμή συσπείρωσης και ενεργοποίησης όλων των φορέων του νομού, ώστε να είναι απόλυτα επιτυχημένο και να αναδειχθεί η πόλη και ο νομός μας, μετετράπη ήδη σε λόγο αντιπαράθεσης, άνευ λόγου και σοβαρής αιτίας.
Σε επιστολή-διαμαρτυρία τους τρεις διακεκριμένοι γιατροί του Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλουν:
1. Στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2010 θα γίνει το 47ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος στο Κιλκίς.

2. Οι επαφές με τη Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος για την διενέργεια του Συνέδριου στο Κιλκίς είχαν ξεκινήσει από το Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείο Κιλκίς με την έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου από το έτος 2007.
3. Στο ενδιάμεσο μας αναφέρθηκε από την Εταιρεία ότι για το τυπικό της υπόθεσης θα έπρεπε να έχουν και μία πρόσκληση και συνεργασία και με τον σχετικό Οδοντιατρικό Σύλλογο του Κιλκίς. Ο Σύλλογος ενημερώθηκε αμέσως δια του Προέδρου του Κου Ιακωβίδη Χαράλαμπου, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε προφορικά να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια γιατί, όπως αναφέρθηκε, ήταν άγνωστο ένα τέτοιο αντικείμενο στον ίδιο και στον Σύλλογο, είχε μεγάλο φόρτο εργασίας και πιθανές δαπάνες για τον φτωχό Οδοντιατρικό Σύλλογο του Νομού.
4. Καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια από τον Διευθυντή του Τμήματος Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Γ. Ν. Κιλκίς για να τονιστεί η σπουδαιότητα της διενέργειας ενός Πανελλήνιου Συνέδριου στην πόλη του Κιλκίς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, και σαν γεγονός στην τοπική κοινωνία και σαν επιστημονικό έργο για το Νοσοκομείο αλλά και για τον Οδοντιατρικό Σύλλογο εφόσον το αποφάσιζε.
5. Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς τελικά έστειλε την επιστολή στην Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος και έτσι λύθηκε και το τυπικόν της παρουσίας και των εργασιών της Εταιρείας στο Νομό Κιλκίς και προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες για το προκαταρτικό πρόγραμμα του Συνέδριου.
6. Την Τρίτη 2/2/2010 πληροφορηθήκαμε από την Πρόεδρο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (Καθηγήτρια Πατρικίου Άννα) ότι στο προκαταρτικό πρόγραμμα του Συνέδριου, ενώ είχε αναγραφεί ότι αυτό εκτελείται με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και τη συνεργασία του Τμήματος Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς έθεσε βέτο και διέγραψε την επωνυμία του συγκεκριμένου Τμήματος του Νοσοκομείου, με το αιτιολογικό ότι ο Διευθυντής του Τμήματος είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, άρα και δεν χρήζει  ιδιαίτερης αναφοράς η συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
7. Παρά τη σχετική διαμαρτυρία μας στη Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Συλλόγου στις 20-2-2010  για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού  Συλλόγου Κιλκίς αρνείται την αναγραφή της συνεργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και στο τελικό πρόγραμμα και στις αφίσες-ανακοινώσεις του Συνέδριου.
8. Το παράδοξο στην όλη ενέργεια είναι ότι, ενώ στην αρχή δεν ήθελε ούτε να ακούσει για τη διενέργεια του Συνέδριου, τώρα επιμένει ότι στα σχετικά επίσημα έντυπα του Συνέδριου πρέπει να αναγράφεται μόνο η συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς, αλλά καθόλου η συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς από το οποίο και ξεκίνησε η όλη υπόθεση και είναι ανένδοτος στην αληθινή αναγνώριση και απόδοση των γεγονότων και απειλεί ότι, σε περίπτωση κατά την οποία αναφερθεί στο έντυπο υλικό και η συνεργασία με το Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, θα οδηγήσει σε παραίτηση τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς από το όλο εγχείρημα, που έχει ήδη δρομολογηθεί σε χρόνο και σε βάθος, γεγονός που θα είναι απρεπές, προσβλητικό και άκυρο για την παρουσία της Εταιρείας στο Νομό Κιλκίς.

Οι ενέργειες
Για τις ενέργειες αυτές σας ενημερώνουμε ότι:
1. Είναι σε όλους γνωστό ότι η τέλεση του 47ου Ετήσιου Συνεδρίου της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος στο Κιλκίς οφείλεται στις επαφές και τις ενέργειες του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς δια του Τμήματος Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής με τη συγκεκριμένη Εταιρεία και ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς έστειλε εκ των υστέρων και με παραίνεση την πρόσκληση για το τυπικό της παρουσίας της Εταιρείας στο Νομό.
2. Το Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, σαν οντότητα, είναι Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, υπάγεται σε ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει Διευθυντή και πάνω από αυτόν Διοικητή, Δυπεάρχη και Υπουργό και δεν ανήκει ούτε διοικείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κιλκίς.
3. Ο εκάστοτε πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς δεν έχει καμμία αρμοδιότητα και δικαιοδοσία στη λειτουργία, στις εργασίες και  τα επιστημονικά δρώμενα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς γενικότερα   ή του Τμήματος Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ειδικότερα.
4. Η τέλεση του συγκεκριμένου Συνέδριου είναι επιστημονικό και πνευματικό έργο  του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, το έργο αυτό του ανήκει δικαιωματικά και δεν επιτρέπεται σε κανένα να το διαγράφει ή να το χρησιμοποιεί και να το καπηλεύεται, όπως και για όποιο λόγο και σκοπό αυτός νομίζει.
5. Δεν αμφιβάλλουμε ότι τελικά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς μετά από την παραίνεση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς συνεργάζεται με την καθοδήγηση της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος για την τέλεση του Συνέδριου.
6. Δεν αμφιβάλλουμε ότι συνεχίζουμε και εμείς τη συνεργασία για την τέλεση του Συνέδριου σαν Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπως και όταν την πρωτοξεκινήσαμε, ότι απαιτείται η αναφορά αυτής της συνεργασίας στα έντυπα του Συνέδριου και ότι ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς θα πρέπει να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να μην παρεμβαίνει σε αλλότρια εδάφη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΧΙΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Γ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Γ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΟΣ