Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 3:38:09 μμ
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 13:52

Δήμος Κιλκίς : Εκστρατεία για συμμετοχή νέων

Με το σύνθημα "Αλλάζουμε τον κόσμο, ΕΣΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ…", η Δημοτική Αρχή του Κιλκίς, ανοίγει το «Μητρώο Νέων» για την δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας, με τις εγγραφές να πραγματοποιούνται στο Δημαρχείο Κιλκίς από την προσεχή Δευτέρα 1 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007.

 Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων είναι η εξέλιξη του γνωστού μας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, που έχει ως σκοπό την επίσημη εκπροσώπηση των νέων στα πράγματα της πόλης, με φρέσκιες και τολμηρές ιδέες.
  Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας έχουν όλοι οι νέοι του δήμου (15 έως 28 ετών) που είναι δημότες Κιλκίς και έχουν γραφτεί στο «Μητρώο Νέων» του Δήμου Κιλκίς
Ο πρόεδρός του θα καλείται και θα λαμβάνει επίσημα μέρος σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς, με δικαίωμα λόγου.
Πλέον, καμία απόφαση που αφορά τους νέους, δε θα μπορεί να ληφθεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.
Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν στο «Μητρώο Νέων». Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μεταβούν οι ίδιοι στο Δημαρχείο Κιλκίς, καθημερινά από 7:30 το πρωί έως 14:15 το μεσημέρι & από 17:00 έως 19:30 το απόγευμα.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται καθημερινά στο τηλέφωνο: 23413-52156, αλλά και στον διαδικτυακό τόπο του δήμου Κιλκίς το: www.dhmoskilkis.gr
Σε σχετικό του μήνυμα-κάλεσμα προς τους νέους ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης αναφέρει τα ακόλουθα:
Φίλες και Φίλοι,
Μετά την επιτυχημένη παρουσία των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα, η πολιτεία αποφάσισε την επίσημη θεσμοθέτηση τους. Με νόμο του κράτους, όλοι οι δήμοι συστήνουν πλέον Δημοτικά (Τοπικά) Συμβούλια Νεολαίας με αιρετά μέλη νέες και νέους ηλικίας 15 έως 28 ετών.   
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Κιλκίς καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νόμου και της νέας εποχής που έρχεται.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), δίνει πλέον το απαιτούμενο βήμα και χώρο, προκειμένου όλοι οι νέοι, εσείς, να εκφραστείτε, να δραστηριοποιηθείτε, με τον δικό σας τρόπο και όπως εσείς θέλετε, με φρέσκιες και πρωτοπόρες ιδέες. Είναι καθαρά στο χέρι του κάθε νέου, να αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα από το ΤΟ.ΣΥ.Ν. και να περάσει στη δράση, με τον εθελοντισμό να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Γράψου και εσύ στο Μητρώο Νέων. Το τοπικό Συμβούλιο Νέων χρειάζεται τη δική σου συμμετοχή.