Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:19:05 πμ
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:40

Δήμος Πολυκάστρου : Αναγκαίο δάνειο για παλιές οφειλές

 Αναγκαίο χαρακτήρισε το δάνειο ύψους 1,5 εκατομ. ευρώ η Δημοτική Αρχή Πολυκάστρου, το οποίο θα διατεθεί για την αποπληρωμή των παλιών οφειλών του Δήμου.
Η λήψη του δανείου εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημαρχιακή Επιτροπή και κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο. Το αίτημα δανειοδότησης θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, απ’ όπου και δόθηκε η πλέον συμφέρουσα προσφορά. Θα έχει διάρκεια 20 χρόνια, σταθερό επιτόκιο 5,9% και η εξόφλησή του θα γίνεται με παρακράτηση από τους ΚΑΠ του Δήμου.
Στην εισήγησή του προς το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Δ. Σμυδάκης τόνισε πως το δάνειο θα γίνει μόνο για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο, ενώ σημείωσε πως μέσα στον Ιανουάριο θα παραδοθεί στο Δήμο η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος οικονομικών Χρ. Τσανασίδης παρουσίασε στο συμβούλιο την οικονομική κατάσταση του Δήμου για τα παρελθόντα έτη. Οι οφειλές για βεβαιωμένες δαπάνες ανέρχονται στο ύψος του 1,56 εκατομ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και δαπάνες χωρίς τιμολόγια, οι οποίες ερευνούνται.
Ο Αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας Ηρ. Τομπουλίδης ανέφερε πως μέχρι 31-12-2006 οι βεβαιωμένες οφειλές για έργα ανέρχονται  σε 911.00 ευρώ, ενώ σύμφωνα με απαιτήσεις εργολάβων για έργα που δεν υπάρχουν τιμολόγια οι οφειλές ανέρχονται σε 291.000 ευρώ, οι οποίες όμως και ελέγχονται.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Κουλίνας αμφισβήτησε το ύψος κάποιων τιμολογίων και πρότεινε δανειοδότηση μέχρι του 1 εκατομ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Χρ. Καραθόδωρος πρότεινε δανειοδότηση μόνο για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.