Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:43:52 μμ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:33

Διοίκηση Κιλκισιακού : «Μας εξαπάτησε ο Σωτηριάδης»

Συνέντευξη τύπου προς τους αθλητικογράφος των τοπικών μέσων ενημέρωσης παραχώρησε η διοίκηση του Κιλκισιακού, καταγγέλλοντας τον απερχόμενο πρόεδρο του ιστορικού σωματείου Αναστάσιο Σωτηριάδη, για ένα σωρό, παρατυπίες, παραλείψεις, αποκρύψεις στοιχείων και εν τέλει για τραγελαφικές καταστάσεις.
Ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Σωτήρης Φουτσιτζής ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός κα
ι ξετύλιξε όλο το χρονικό από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ως τώρα, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο κ. Σωτηριάδη.
Συγκεκριμένα, είπε: «Επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν λεχθεί αρκετά πράγματα, θελήσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τόσο καιρό δεν μιλούσαμε γιατί περιμέναμε από τον κ. Σωτηριάδη να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, για τις οποίες είχε δεσμευτεί αλλά δεν κράτησε τον λόγο του. Παρόλα αυτά δεν έχουμε καμία διάθεση να μηδενίσουμε και να ισοπεδώσουμε το έργο της απερχόμενης διοίκησης».
Ο κ. Φουτσιτζής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ανέλαβε την ομάδα, αν και είχε μια θολή και μη ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης: «Δεν ήθελα να οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο, ούτε να πέσει στα χέρια ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τον Κιλκισιακό ή έχουν συμφέροντα μέσα από αυτόν» και συνέχισε:
«Ανέλαβα χωρίς να έχω τίποτα στα χέρια μου, ούτε σφραγίδα, ούτε πρακτικό παράδοσης-παραλαβής, ούτε οικονομικά στοιχεία. Με πλαισίωσαν στην νέα προσπάθεια άνθρωποι με προσωπικότητα και οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν τον Κιλκισιακό. Στο έμψυχο δυναμικό διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σωτηριάδης έχοντας την σφραγίδα έδωσε ελευθέρας στους περισσότερους ποδοσφαιριστές με ότι συνεπάγεται αυτό. Είχε πει στη γενική συνέλευση ότι από τους 16 ποδοσφαιριστές, κάποιοι και επαγγελματίες είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στην ομάδα. Κανένας δεν έμεινε και χρειάστηκε να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα, να μπούμε στην άχαρη διαδικασία να τους πείσουμε. Δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στην Αξιούπολη και μάλιστα ο ένας εξ αυτών δεν γνώριζε τίποτα. Σχεδόν όλοι πήραν τα ελευθέρας τους (απαράδεκτο) και δεν μας έδωσε σε μας τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε.
Μας απέκρυψε την παλιά ιστορία, περί αγωγής για το χρέος αθλητικού υλικού. Μια ιστορία από την οποία κινδυνεύει ακίνητο του Κιλκισιακού στο κέντρο της πόλης. Δεν προσήλθε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ο κ. Σωτηριάδης, μας εξαπάτησε. Η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και βρέθηκε σε χειρότερη κατάσταση από τότε που υποβιβάστηκε στην α’  κατηγορία ΕΠΣΚ».
Όσο για το ενδιαφέρον του κ. Στανημερόπουλου, να συμμετέχει στον Κιλκισιακό και να ηγηθεί, ο πρόεδρος είπε ότι δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενημερωμένος από αυτόν, καθώς ο ίδιος συμμετείχε στην διοίκηση του Κιλκισιακού.

Κλειστές
πόρτες
Ανέφερε ότι ως διοίκηση βρήκε κλειστές πόρτες από παντού και κυρίως από τα αθλητικά σωματεία του νομού, καθώς όλοι είχαν φρικτά παράπονα από την προηγούμενη διοίκηση. Ανέφερε για το χρέος στον πρώην προπονητή Γ. Κεμπάπη, το οποίο ο ίδιος το κάλυψε αλλά ο κ. Σωτηριάδης φέρθηκε με μικροπρέπεια, έχοντας την απαίτηση για να δώσει τα χρήματα, να ζητήσει ο πρώην προπονητής συγνώμη, που εμάς δεν μας αφορά τόνισε ενώ για τις εκκρεμότητες της ομάδας ο κ. Σωτηριάδης αποδείχθηκε αναξιόπιστος (χρέη για ποινές προς την ΕΠΟ, οφειλές ποδοσφαιριστών για οδοιπορικά).
«Ο Κιλκισιακός από ομάδα με κύρος την κατάντησαν αντιπαθητική ομάδα» είπε ο κ. Φουτσιτζής και έκανε άνοιγμα προς όλους όσος αγαπούν τον Κιλκισιακό να στηρίξουν την νέα προσπάθεια από όποιο πόστο επιθυμούν, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να επιστρέψει ο Κιλκισιακός στη θέση που του αξίζει».
Ανέλυσε συνοπτικά τους στόχους της διοίκησης του, την συνεργασία με τη ακαδημία Δ.Α.Κ. με στόχο κάποια στιγμή να αποκτήσει ο Κιλκισιακός τμήματα υποδομής, να νοικοκυρευτεί η ομάδα, να αποκτήσει αξιόπιστο πρόσωπο, να αποτελέσει εκ νέου τον ανελκυστήρα ποδοσφαιριστών για ψηλότερες κατηγορίες.
Κάποιοι πάτησαν στο πτώμα του Κιλκισιακού τόνισε και όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια, ζητώντας να ενεργοποιηθούν τα μέλη, να αναθερμάνει ο Κιλκισιακός τις σχέσεις του προς όλους, όσους απογοητεύτηκαν από τους κακούς χειρισμούς και τις απαράδεκτες συμπεριφορές των προηγούμενων. Ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του Αστέρα Μ. Βρύσης για την παραχώρηση του γηπέδου, προκειμένου να πραγματοποιεί η ομάδα τις προπονήσεις της.
Την συνέντευξη τύπου συντόνισε το μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων Λάζαρος Κοζάρης, ενώ τον πρόεδρο πλαισίωσαν όλα τα μέλη της διοίκησης: Ν. Κορωνίδης, Σ. Λουπεϊδης, Ζ. Ορφανίδης, Α. Κάκαρης, Σ. Μιχαηλίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Σ. Πολυχρονίδης, καθώς και ο γενικός αρχηγός και προπονητής Γιώργος Τσεκερίδης.